Έχετε δοκιμάσει τσάι από πευκοβελόνες; Έχει πέντε φορές περισσότερη βιταμίνη C από τα πορτοκάλια

Έχετε δοκιμάσει ποτέ τσάι από πευκοβελόνες; Αν όχι δεν ξέρετε τι χάνετε. Έχει μια λεπτή ντελικάτη, σχεδόν σαμπανιζέ γεύση, που ξαφνιάζει ευχάριστα και το κυριότερο, είναι γεμάτο από βιταμίνη C.

Υπολογίζεται πως διαθέτει πέντε φορές περισσότερη βιταμίνη C από τα πορτοκάλια.Αυτό το τσάι έγινε γνωστό από τους ιθαγενείς της Αμερικής που το προσέφεραν στους Ευρωπαίους που έπασχαν από σκορβούτο, λόγω έλλειψης της εν λόγω βιταμίνης.

Στην Ελλάδα δεν το γνωρίζουμε ιδιαίτερα, καθώς έχουμε τόσα φυτά για να παρασκευάσουμε τσάι που δεν φροντίσαμε να προβάλλουμε τις μοναδικές ιδιότητες που έχουν οι πευκοβελόνες. Γιατί ποιος μπορεί να αρνηθεί πως αυτό το ευτελές υλικό, που υπάρχει σχεδόν παντού, έχει μοναδικές ιδιότητες όταν μάθει πως διαθέτει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, γεγονός που το κάνει άκρως αντικαρκινικό, ενώ παράλληλα προσφέρει πνευματική διαύγεια, προστασία από τη γρίπη και πολλά άλλα; Το έλαιο από τις πευκοβελόνες, όπως και το έλαιο ευκαλύπτου, προστατεύει από διάφορους επιβλαβείς οργανισμούς και προωθεί την καλή υγεία.

Η έρευνα έχει δείξει πως βοηθά στην διατήρηση της καλής κατάστασης του ανοσοποιητικού συστήματος, στην ανακούφιση των ρινικών και βρογχικών λοιμώξεων, λειτουργεί ως αντιμικροβιακό μέσο στις μυκητιάσεις και προστατεύει από τη γρίπη και το κοινό κρυολόγημα. Προσθέστε τις πευκοβελόνες σε ζεστό νερό κι αφήστε 10 λεπτά.

Παράλληλα έχει αποδειχθεί πως παρέχει πνευματική διαύγεια και είναι μια ισχυρή πηγή βιταμίνης Α. Έχει αναφερθεί ότι βοηθάει στην κατάθλιψη, στην παχυσαρκία, στην σκλήρυνση κατά πλάκας, στις πέτρες στα νεφρά, στις αλλεργίες…

ΠΗΓΗ

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις