Εμβολιασμός: οι προτεραιότητες που τίθενται μετά τον εμβολιασμό της ομάδος με ηλικία 60-64

Μετά την χορήγηση των εμβολίων στους άνω των 60-64 θα επικεντρωθεί ο εμβολιασμός σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες του τουρισμού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του κυριακάτικου Τύπου μετά την ολοκλήρωση της χορήγησης των εμβολίων στους άνω των 60 και σε ομάδες με ιδιαίτερα βαριά νοσήματα ακολουθούν επαγγελματικοί κλάδοι.

Στον ΣΚΑΙ  απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «από τον Μάιο και μετά θα πρέπει να δούμε ποιες προτεραιότητες πλέον θα βάλουμε. Εκεί οι προτεραιότητες δεν είναι υγειονομικές. Τώρα οι προτεραιότητες -και θέλω να το τονίσω αυτό- είναι αμιγώς υγειονομικές. Δεν παρεμβαίνουμε καθόλου ό,τι μας λέει η επιτροπή κάνουμε. Όταν όμως θα έχουμε λύσει το ζήτημα των ευάλωτων τότε ενδεχομένως να υπεισέλθουν άλλοι παράγοντες πιο πολιτικοί ή πιο οικονομικοί».

Όπως αναφέρεται στην «Καθημερινή» οι κλάδοι που θα επιλεγούν καθώς οι εργαζόμενοι  σε αυτούς έρχονται σε επαφή με πολύ και διαφορετικό κόσμο είναι οι εξής: εργαζόμενοι σε τουρισμό, εστίαση, ντελίβερι, μέσα μαζικής μεταφοράς, εκπαιδευτικοί και δικαστικοί.

Στην κυβέρνηση θεωρούν ότι  θα υπάρχει επάρκεια εμβολίων άρα είναι πιθανό να μην χρειαστεί να γίνει επιλογή. Ειδικά η στήριξη του τουρισμού αποτελεί κρίσιμη προτεραιότητα για την κυβέρνηση καθώς αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της χώρας.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις