Η Ελλάδα κλείνει τα ξενοδοχεία που φιλοξενούν μετανάστες και πρόσφυγες στα Γρεβενά

FILE – Οι μετανάστες βρίσκονται μέσα στο νέο στρατόπεδο προσωρινών προσφύγων στο Kara Tepe, στο βορειοανατολικό νησί της Λέσβου, Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020. (AP Photo / Panagiotis Balaskas)

 Συνολικά 650 μετανάστες και πρόσφυγες φεύγουν από τα ξενοδοχεία στις περιοχές των Γρεβενών και η δομή θα κλείσει μόνιμα στις 20 Φεβρουαρίου, δήλωσε ο επικεφαλής της δομής Απόστολος Τσένης στο πρακτορείο ειδήσεων Αθηνών-Μακεδονίας την Παρασκευή.

Σύμφωνα με το σχέδιο του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, 350 από αυτούς είναι αιτούντες άσυλο και θα μεταφερθούν σε υποδομές φιλοξενίας ενώ οι άλλοι 300 που ανήκουν στην αναγνωρισμένη κατηγορία προσφύγων έχουν όλα τα νόμιμα έγγραφα και μπορούν να ταξιδέψουν σε οποιοδήποτε μέρος Ευρώπη επιθυμούν.

Ερωτηθείς εάν κάποιοι από τους τελευταίους επιθυμούν να παραμείνουν στην Ελλάδα, ο Τσένης είπε ότι “όλοι έχουν αεροπορικά εισιτήρια για αρκετές ευρωπαϊκές χώρες όπου ζουν οι συγγενείς τους”.

Το πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων στην ορεινή περιοχή των Γρεβενών ξεκίνησε το 2016 με μικρό αριθμό προσφύγων και φιλοξένησε σταδιακά 1.500 άτομα.

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις