Ο λόγος που κάνει απεργία πείνας ο Κουφοντίνας – Σφοδρή σύγκρουση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέλεξαν να καταγγείλουν την κυβέρνηση για την μη ικανοποίηση των αιτημάτων του καταδικασμένου για δολοφονίες και τρομοκρατία Δημήτρη Κουφοντίνα

Πλεύρης για Κουφοντίνα: Ο καθένας θα εκτίει την ποινή του με τους όρους που ορίζει η πολιτεία

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Θάνος Πλεύρης αντέδρασε με σφοδρότητα υπογραμμίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση λειτουργεί ως «συνήγορος του Κουφοντίνα» .

Ο κ Θάνος Πλεύρης είπε: «η κυβέρνηση της ΝΔ είχε ορίσει τις φυλακές τύπου Γ ώστε να πηγαίνουν εκεί καταδικασμένοι και για τρομοκρατία. Σε αυτές τις φυλακές δεν υπήρχε το δικαίωμα αδειών. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με το πρώτο νομοσχέδιο που έφερε καταργεί αυτού του είδους φυλακών και έδωσε δικαίωμα και στους τρομοκράτες να πηγαίνουν σε αγροτικές φυλακές και να έχουν άδειες και ευμενέστερο πλαίσιο. Με αυτό το πλαίσιο πήγε ο Κουφοντίνας στις αγροτικές φυλακές. Ένας άνθρωπος με 11 καταδίκες πηγαίνει σε ήπια κράτηση. Η νέα κυβέρνηση της ΝΔ επιλέγει να επαναφέρει εν μέρει το καθεστώς που ίσχυε. Έχουμε το δικαίωμα ως κυβέρνηση; Το ψηφίσαμε κόντρα σε εσάς. Τι λέει ο Κουφοντίνας; Λέει πως τώρα που καταργήθηκαν οι αγροτικές φυλακές θέλει να επιστρέψει στον Κορυδαλλό. Οι φυλακές Κορυδαλλού όμως έχουν γίνει φυλακές υπόδικων και όχι καταδικασμένων. Αυτό έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ και το συνεχίζουμε και εμείς. Επομένως ο Κουφοντίνας ζητά από την κυβέρνηση να παραβιάσει το νόμο.

Είναι κυριαρχικό δικαίωμα του κάθε κρατούμενου το πού θα εκτίσει την ποινή του; Εσείς ήδη ορίσατε ευμενέστερο πλαίσιο και ο Κουφοντίνας θα εκτίσει την ποινή του σε ένα χρόνο. Αυτό δεν μπορούμε να το διορθώσουμε».

«Η παράταξη ξέρει ότι όλοι μας κινδυνεύουμε κάθε ημέρα από ανθρώπους όπως ο Κουφοντίνας. Είμαστε υποχρεωμένοι να γνωρίζουμε πως όταν φεύγουμε από το σπίτι μας και χαιρετούμε τα παιδιά μας μπορεί να μας σκοτώσει ένας Κουφοντίνας. Εσείς έρχεστε ως πληρεξούσιοι δικηγόροι του Κουφοντίνα και εμείς ως πληρεξούσιοι δικηγόροι των θυμάτων του Κουφοντίνα».

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις