Ζωή Κωνσταντοπούλου & Σταύρος Κοντονής: “Προσβλητικός για την Αριστερά ο τρόπος που πολιτεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ και στην υπόθεση Λιγνάδη” (video)

Το έγκλημα της παιδεραστίας στον δυτικό κόσμο τιμωρείται με αυστηρές ποινές από τους ποινικούς κώδικες των κρατών και προσλαμβάνεται από την μεγάλη πλειονότητα των πολιτών ως έγκλημα μείζονος βαρύτητας. Προσβάλλει όχι μόνο βασικά ανθρώπινα δικαιώματα αλλά ειδικότερα τα δικαιώματα του παιδιού, όπως εξάλλου προβλέπονται από τη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού του ΟΗΕ και η οποία έχει κυρωθεί στην Ελλάδα με τον ν. 2101/1992.

Το κύμα του ελληνικού #metoo προκαταλαμβάνει πλέον τις αποφάσεις αφού θεωρείται πως ήρθε η στιγμή να αυστηριοποιηθεί η νομοθεσία, που άλλαξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, σε σημεία όμως που υπάρχουν περιθώρια. Στο υπουργείο Δικαιοσύνης υπάρχει ειδική επιτροπή παρακολούθησης του Ποινικού Κώδικα, υπό τον διαπρεπή καθηγητή Λάμπρο Μαργαρίτη, που θα εισηγηθεί αλλαγές στον κώδικα. Σε κάθε περίπτωση, όπως εκτιμά αρμόδια πηγή, “καλύτερα σε ψυχρό χρόνο”.

Ζωή Κωνσταντοπούλου:”Δυστυχώς έχω αλγεινή δικαστική εμπειρία υπερασπιζόμενη παιδί που κακοποιήθηκε, έμεινε αδικαίωτο εξαιτίας & αυτής της τροποποίησης”

Κοντονής: “Με ευθύνη του πρώην πρωθυπουργού και των εξαρτημάτων του ήρθε στην βουλή και ψηφίστηκε σε μία συνεδρίαση και υπερψηφίστηκε σε μια συνεδρίαση με την διαδικασία του κατεπείγοντος ο ποινικός κώδικας και ο κώδικας ποινικής δικονομίας δηλαδή 1000 άρθρα σε μια συνεδρίαση και δεν εισακούστηκα. Υπάρχει πολιτική ευθύνη που καλό είναι να την αναλάβει ο πρώην πρωθυπουργός κάποτε….”

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις