FDA: Αποτελεσματικό και ασφαλές το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Έγγραφο της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) ανοίγει τον δρόμο για την έγκριση του εμβολίου κατά του κορονοϊού της Johnson & Johnson για επείγουσα χρήση στη χώρα, σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CNBC.

Η έκθεση αξιολόγησης που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη θα τεθεί υπόψη της Συμβουλευτικής Επιτροπής Εμβολίων και Σχετικών Βιολογικών Προϊόντων της FDA, η οποία θα συνεδριάσει την Παρασκευή για να εξετάσει το αίτημα της J&J για έγκριση έκτακτης ανάγκης.

Κατά τη διάρκεια παρόμοιων αιτημάτων από Pfizer και Moderna, ο οργανισμός ενέκρινε τα εμβόλια αυτών των εταιρειών μία ημέρα αφότου η επιτροπή εξωτερικών ιατρικών συμβούλων υποστήριξε την άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης. Η επιτροπή αναμένεται να συστήσει το εμβόλιο της J&J. Η FDA δεν είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει τη σύσταση της επιτροπής, αλλά συνήθως αυτό πράττει.

Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου ήταν 85,9% κατά των σοβαρών μορφών της νόσου στις ΗΠΑ και ήταν εξίσου αποτελεσματικό κατά των σοβαρών μορφών της νόσου όπου είναι ευρέως διαδεδομένες παραλλαγές του ιού.

Η FDA μελέτησε ανεξάρτητα τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν σε 40.000 ανθρώπους και διάφορες χώρες.

Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν τα δεδομένα που έχει δημοσιεύσει προηγουμένως η φαρμακευτική εταιρεία. Υπενθυμίζεται εξάλλου, ότι η J&J υπέβαλε το αίτημά της στην FDA στις 4 Φεβρουαρίου. 

Εάν το εμβόλιο της J&J εγκριθεί την Παρασκευή, η εταιρεία θα είναι αρχικά σε θέση να παρέχει 4 εκατομμύρια δόσεις, σύμφωνα με τον Richard Nettles, υψηλόβαθμό στέλεχος της J&J, όπως γράφει το Bloomberg.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις