Η Δανία στέλνει πίσω στην πατρίδα τους, τους Σύρους πρόσφυγες

Η πρωθυπουργός Mette Frederiksen

Η Δανία αφαίρεσε το δικαίωμα άδειας παραμονής από 92 Σύρους, αφού έκρινε ότι η Δαμασκός και η γύρω περιοχή είναι πλέον ασφαλείς. Είναι το πρώτο ευρωπαϊκό κράτος που στέλνει Σύρους πρόσφυγες πίσω στην πατρίδα τους, λέγοντας ότι «είναι πλέον ασφαλές για αυτούς να επιστρέψουν στα εδάφη τους».

Εικόνα: Οι μετανάστες, κυρίως από τη Συρία και το Ιράκ, περπατούν στον αυτοκινητόδρομο Ε45 από το Πάντμποργκ, στα σύνορα Δανίας-Γερμανίας, κατευθύνοντας βόρεια για να προσπαθήσουν να φτάσουν στη Σουηδία στις 9 Σεπτεμβρίου 2015 (φωτογραφία).  Εκατομμύρια μετανάστες εγκατέλειψαν τη Μέση Ανατολή στην Ευρώπη μετά τη σύγκρουση στη Συρία
 Οι μετανάστες, κυρίως από τη Συρία και το Ιράκ, περπατούν στον αυτοκινητόδρομο Ε45 από το Πάντμποργκ, στα σύνορα Δανίας-Γερμανίας, κατευθύνοντας βόρεια για να προσπαθήσουν να φτάσουν στη Σουηδία στις 9 Σεπτεμβρίου 2015 (φωτογραφία). 

Οι μετανάστες θα σταλούν σε στρατόπεδα απέλασης, αλλά δεν θα αναγκαστούν να φύγουν. Ο Mattias Tesfaye, υπουργός μετανάστευσης είπε: «Έχουμε καταστήσει σαφές στους Σύρους πρόσφυγες ότι η άδεια διαμονής τους είναι προσωρινή. Μπορεί να αποσυρθεί εάν δεν απαιτείται πλέον προστασία », είπε, σύμφωνα με την Daily Telegraph . 

Το κυβερνών Αριστερό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Δανίας έχει υιοθετήσει μια σκληρή στάση κατά της μετανάστευσης σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις των κομμάτων της Δεξιάς.

Ο πρωθυπουργός Mette Frederiksen έχει υποσχεθεί και στοχεύσει σε «μηδέν» μετανάστες από τους αιτούντες άσυλο και από όσους υποβάλλουν αίτηση διαμονής στη χώρα. 

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις