Φυσικοί τρόποι για να μην σας κολλάει στη σχάρα ότι θέλετε να ψήσετε

Ποιος δεν λατρεύει γενικότερα τα ψητά κρέατα στα κάρβουνα, καθώς πιστεύουμε κιόλας πως είναι πιο υγιεινά, αφού κατά το ψήσιμο στη σχάρα «χάνουν» τα περιττά τους λίπη. Η Τσικνοπέμπτη έφτασε και οι περισσότεροι έχουν κάνει τις ετοιμασίες τους για κρεοφαγία με ψήσιμο στα κάρβουνα.

Αν δεν έχετε αντικολλητική σχάρα αλλά θέλετε να ψήσετε κρέας ή ψάρι χωρίς να κολλήσουν υπάρχει λύση και μάλιστα πολύ απλή. Μπορείτε να το κάνετε κάθε φορά που θέλετε να ψήσετε κάτι και να την μετατρέπετε αυτόματα σε αντικολλητική. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα κρεμμύδι.

Η διαδικασία

Ζεστάνετε τη σχάρα σας, και μόλις ζεσταθεί καλά πάρτε μισό κρεμμύδι και τρίψτε την κομμένη πλευρά στη ζεστή σχάρα. Με αυτό τον τρόπο ότι κρέας και αν βάλετε να ψήσετε στη σχάρα σας δε θα κολλήσει.

ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ - Meat & Grill Stories

Ένας άλλος τρόπος είναι να πάρετε ένα λεμόνι και να το κόψετε σε λεπτές φέτες. Απλώστε τις φέτες τη μια δίπλα στην άλλη και τοποθετήστε για παράδειγμα το ψάρι σας πάνω στις φέτες λεμονιού. Έτσι και πάλι δεν πρόκειται να κολλήσει το ψάρι σας ή οτιδήποτε άλλο θέλετε αλλά δεν μπορείτε να ψήσετε στη σχάρα σας επειδή κολλάει.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις