5η Ματρίου: Η αρχή της σφαγής του Κατίν και ο θάνατος του Στάλιν

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ By Goku122 at Polish Wikipedia – Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1063054

Σαν σήμερα, το 1940, ο Στάλιν έδωσε τη διαταγή για την εκτέλεση 22.000 Πολωνών αξιωματικών, αστυνομικών, διανοούμενων, πολιτικών κρατουμένων και αιχμαλώτων πολέμου.

Το έγκλημα έγινε στο δάσος του Κατίν κοντά στην πόλη Σμολένσκ της Δυτικής Ρωσίας. Στην ιστορία έμεινε ως «η σφαγή του Κατίν», ένα από τα δέκα μεγαλύτερα εγκλήματα στην ιστορία της ανθρωπότητας.Το 1990, επί προεδρίας Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, η Ρωσία έδωσε στη δημοσιότητα όλα τα έγγραφα που αποδείκνυαν με αδιάσειστα στοιχεία ότι οι Σοβιετικοί είχαν την ευθύνη για τη σφαγή στο Κατίν.

Το 2000 αναγέρθηκε στο Κατίν μνημείο για τα περίπου 20.000 θύματα της σφαγής (στρατιωτικοί και πολίτες). Τον Νοέμβριο του 2010 η Δούμα (η κάτω Βουλή της Ρωσικής Ομοσπονδίας) διακήρυξε επίσημα ότι ο Ιωσήφ Στάλιν και τα ηγετικά στελέχη του ΚΚΣΕ (Μολότοφ Μικογιάν, Μπέρια, Ζντάνοφ κ.ά.) ήταν υπεύθυνα για τη Σφαγή του Κατίν.

Το κείμενο της πρότασης του Λαβρέντι Μπέρια προς τον Ιωσήφ Στάλιν για την μαζική εκτέλεση Πολωνών αξιωματικών,

Το 1992 ο Μπορίς Γέλτσιν παραδίδει στον Πολωνό πρόεδρο, Λεχ Βαλέσα, τρία έγγραφα που αποδεικνύουν ότι η σφαγή του Κατίν είναι έργο των Σοβιετικών: ένα, υπογεγραμμένο από τον Ιωσήφ Στάλιν, κείμενο του Επικεφαλής της Εθνικής Ασφάλειας (NKVD), Λαβρέντι Μπέρια, με το οποίο πρότεινε την εκτέλεση 25.700 Πολωνών, ένα απόσπασμα από τη διαταγή του Πολιτικού Γραφείου, στις 5 Μαρτίου 1940, για την εκτέλεση και, τέλος, ένα σημείωμα του επικεφαλής της Κα Γκε Μπε, Σελέπιν, προς τον Νικίτα Χρουστσόφ, σχετικά με την εκτέλεση 21.857 Πολωνών και την ανάγκη καταστροφής των σχετικών εγγράφων.

Και το “περίεργο” : Ο Στάλιν πέθανε την ΙΔΙΑ ημερομηνία (5/3/1953)

Εικόνα
Ο Ιωσήφ Βησσαριώνοβιτς Τζουγκασβίλι, ο επονομαζόμενος Στάλιν, 73 ετών, υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία και πέθανε αβοήθητος στις 9:50 μ.μ. στις 5 Μαρτίου 1953. Οι γιατροί του δεν τολμούσαν ούτε να αγγίξουν το πτώμα του, από φόβο μην κατηγορηθούν και εκτελεστούν!

Το Κατίν δε μπορούσε να μη γίνει ταινία

Μόνο το ΚΚΕ δεν αποδέχεται τις αποκαλύψεις και την ιστορία προπαγανδίζοντας ακόμα και σήμερα ότι την σφαγή στο Κατίν την εκτέλεσαν οι Ναζί. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ & ΕΔΩ


Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις