Ο Τζορτζ Κλούνεϊ για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ ζήτησε ξανά την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα σε πρόσφατη επικοινωνία με την Janet Suzman, πρόεδρο της της Βρετανικής επιτροπής για την επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα .

Ο ηθοποιός του Χόλιγουντ είπε: «Υπάρχουν πράγματι πολλά αντικείμενα ιστορικής αξίας που πρέπει να επιστραφούν στους αρχικούς τους ιδιοκτήτες. Ωστόσο, κανένα από αυτά δεν είναι τόσο σημαντικό όσο τα μάρμαρα του Παρθενώνα. “

Ο Κλούνεϊ κάλεσε τη Βρετανία να επιτρέψει τη μόνιμη επανένωσή τους στη γενέτειρά τους. «Τα Γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να επιστραφούν στον αρχικό τους ιδιοκτήτη», ανέφερε. «Είχα εκφράσει τη γνώμη μου στο παρελθόν και παραμένει το ίδιο ότι αυτά τα έργα τέχνης θα ενωθούν ξανά και είναι θέμα πότε και ποιος το κάνει».

Η Βρετανική Επιτροπή για την Επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα είναι μια ομάδα εξέχοντων Βρετανών που αγωνίζονται για την επιστροφή των Μαρμάρων στην Ελλάδα.

Η ιδέα να συσταθεί μια βρετανική επιτροπή για την αποκατάσταση των μαρμάρων του Παρθενώνα προήλθε από τον James Cubitt, έναν διακεκριμένο Βρετανό αρχιτέκτονα. Πιστεύει ακράδαντα ότι τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, ως αναπόσπαστα αρχιτεκτονικά μέλη ενός μοναδικού και διεθνώς πολύτιμου μνημείου, θα πρέπει να συγκεντρωθούν σε ένα μουσείο όσο το δυνατόν πιο κοντά στην Ακρόπολη.

ΠΗΓΗ

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις