Με ενέχυρο την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ: Κάτι που δεν αλλάζει …
Κάτι που ή το έχεις ή δεν το έχεις…
Κάτι που δεν ξεπουλιέται ούτε με καρέκλες ούτε από άλλες παροχές.

Η αλήθεια είναι ότι από χθες στη σκέψη μας ήταν να κλείσει το κεφάλαιο ΜΑΚΕΔΝΟΣ και να μην ξανασυζητήσουμε για την υπόθεση της “ιδιαίτερης εκμετάλευσης” της δημοτικής περιουσίας.

Πώς θα μπορούσαμε να πούμε σήμερα κάτι για αυτό όταν όλοι οι εμπλεκόμενοι κατάφεραν κάτι καταπληκτικό. ΟΛΟΙ συζητούν ΟΧΙ για την ψήφιση της πρότασης της δημοτικής πλειοψηφίας αλλά για την διαμόρφωση της πλειοψηφίας, τους απόντες και τους αποστάτες, σε όλες τις φάσεις των ψηφοφοριών.

Είναι αλήθεια πως στην πολιτική τα πάντα γίνονται! Άλλωστε και στην εθνική πολιτική σκηνή το ζούμε καθημερινά. Αλλά  όταν ξεπερνιούνται κάποια όρια και η αξιοπρέπεια και η ηθική χάνουν τον δρόμο τους στο βωμό ενός στείρου πολιτικού αμοραλισμού, τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα, όταν μάλιστα αυτά συμβαίνουν σε μικρές τοπικές κοινωνίες που τα πάντα μαθαίνονται και λειτουργούν παρακινητικά για τις νεότερες γενιές.

Χρειάζεται να πάρουμε  κάποια απόσταση από τα γεγονότα.
Να περάσει το “εν θερμώ” και μετά να ακτινογραφήσουμε τις αποφάσεις αλλά και το μέλλον που προδιαγράφεται για την λειτουργία του λατομείου. Ο χρόνος περνά άλλωστε πολύ γρήγορα και όσα ακούγονται αλλά δεν είναι ανακοινώσιμα, θα επιβεβαιωθούν…

Ας το σκεφθούν πολύ καλά οι πρωταγωνιστές και ας κάνουν , έστω και την ύστατη στιγμή, τις απαιτούμενες διορθωτικές κινήσεις. Όσο για τους απόντες και τους αποστάτες, ας έχουν υπόψιν τους ότι η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού αλλά συγχρόνως είναι και μια ευκαιρία για έμπρακτη αξιοπρέπεια και μεταμέλεια μέσω της παραίτησης. Να είστε σίγουροι πως αυτό το τελευταίο εκτιμάται ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ!!


Ευχόμαστε το λατομείο να πάει καλά στα νέα χέρια που αποφάσισε η δημοτική πλειοψηφία και οι συν αυτοίς να το παραδώσουν.

Μέχρι την επόμενη φορά που θα ασχοληθούμε με το θέμα μας καλύπτει ο Χάρυ με το τραγουδάκι του..

“Πατρίδα μου, καρκατσουλιό
βρισίδι και κουτσομπολιό
πνιγμένη μες στο κατρουλιό
Ένα νερό, κυρα-Βαγγελιώ”

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις