Νέα στοιχεία δείχνουν πώς το κλείσιμο του σχολείου πλήττει σκληρά την ψυχική υγεία των παιδιών

Mελέτη των ερευνητών στα Πανεπιστήμια του Essex, του Surrey και του Μπέρμιγχαμ, που χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Nuffield, καταλήγει σε συμπεράσματα αφού εξετάσθηκαν 259 νέοι πριν την πανδημία και στη μέση των αρχικών μέτρων του lockdown, για επίπεδα κατάθλιψης, άγχους, ευεξίας, ποιότητος ύπνου και χρήσης αλκοόλ.

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν τη σημαντική επίδραση της πανδημίας στην ψυχική υγεία των νέων.

Οι ερευνητές είδαν ενδείξεις ουσιαστικής επίδρασης στην ψυχική υγεία της πανδημίας σε νέους, με σημαντική αύξηση στα συμπτώματα κατάθλιψης και μείωση της ευεξίας κατά το lockdown σε σύγκριση με την προηγούμενη άνοιξη.

Επίπεδα κλινικής κατάθλιψης στους συμμετέχοντες φάνηκαν υπερδιπλάσια, με αύξηση από  14.9%την άνοιξη  2019 στο 34.7% τον Μάιο Ιούνιο  του 2020.

Aνησυχητικό είναι ότι οι ερευνητές εντόπισαν σημαντική μετατόπιση προς την προτίμηση να πηγαίνει κάποιος για ύπνο και να ξυπνά πιο αργά, που προηγουμένως έχει συσχετιστεί με υψηλότερα επίπεδα άγχους και μεγαλύτερη εμφάνιση ψυχικών διαταραχών.

Οι ερευνητές παρατήρησαν σημαντική μείωση της κατανάλωσης αλκοόλ στην ομάδα που μελετήθηκε, που θα μπορούσε να αποδοθεί στους κοινωνικούς περιορισμούς.

Μπορείτε να βρείτε ένα πλήρες αντίγραφο της έκθεσης ΕΔΩ

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις