Guardian: Ελλάδα και Ισπανία υποδέχονται τουρίστες ενώ η πανδημία σαρώνει την Ευρώπη

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Guardian, Γερμανοί τουρίστες έχουν αρχίσει ήδη να φτάνουν με έξι μισοάδειες πτήσεις και να προσγειώνονται στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, αφού ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης δήλωσε ότι ενδέχεται να επιτραπεί η είσοδος ορισμένων επισκεπτών πριν το προγραμματισμένο άνοιγμα για τις 14 Μαΐου.

Αν και πρόκειται για μια θετική εξέλιξη για την τουριστική βιομηχανία που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από τον Covid-19, οι αφίξεις έχουν προκαλέσει δυσαρέσκεια σε πολλούς ντόπιους που εξακολουθούν να υπόκεινται σε αυστηρές απαγορεύσεις.

Γερμανοί τουρίστες έχουν αρχίσει ήδη να φτάνουν στην Κρήτη από τη Δευτέρα. © Shutterstock

Οι διαδημοτικές μετακινήσεις στην Ελλάδα απαγορεύονται – με εξαίρεση αυτές που αφορούν σημαντικούς λόγους –, ενώ οι Ισπανοί μπορούν να εγκαταλείψουν την περιοχή τους επίσης όταν συντρέχει κάποιος βασικός λόγος, στον οποίο περιλαμβάνεται και το Πάσχα.

Καθώς τα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνονται σε ολόκληρη την Ευρώπη, οι κυβερνήσεις εξακολουθούν να συμβουλεύουν τους πολίτες να αποφεύγουν τα μη απαραίτητα ταξίδια στο εξωτερικό. Γερμανοί αξιωματούχοι κάλεσαν τους πολίτες να μείνουν στο σπίτι τους το Πάσχα, ενώ την Τρίτη επιβλήθηκαν αυστηρότεροι έλεγχοι στα χερσαία σύνορα – στο πρότυπο αυτών που διενεργούνται στα αεροδρόμια.

Οι αρχές σε Ελλάδα και Ισπανία έχουν επίσης τονίσει ότι οι ξένοι επισκέπτες θα υπόκεινται στους ίδιους κανόνες με τους ντόπιους και οι ξένοι παραθεριστές θα πρέπει να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα ενός αρνητικού μοριακού τεστ ανίχνευσης του Covid-19 πριν φτάσουν και άλλη μια φορά προτού επιβιβαστούν στο αεροπλάνο για να επιστρέψουν στο σπίτι τους.

Στην Ελλάδα, εστιατόρια, καφετέριες και λιανεμπόριο παραμένουν κλειστά και κανείς δεν μπορεί να φύγει από το σπίτι χωρίς έγκυρο λόγο που να έχει εγκριθεί με γραπτό μήνυμα, τονίζει το δημοσίευμα του Guardian.

Παράλληλα, στα νησιά των Βαλεαρίδων, συμπεριλαμβανομένης της Μαγιόρκα, τα μπαρ και τα εστιατόρια πρέπει να κλείνουν στις 17:00 και ισχύει νυχτερινή απαγόρευση από τις 22:00. Τα γκρουπ σε μπαρ και εστιατόρια περιορίζονται σε τέσσερα άτομα.

Οι περιορισμοί είναι λιγότερο αυστηροί στη Μαδρίτη. © Shutterstock

Οι περιορισμοί είναι λιγότερο αυστηροί στη Μαδρίτη, όπου οι ξένοι τουρίστες μπορούν να πετάξουν με την επίδειξη των αρνητικών αποτελεσμάτων ενός αρνητικού τεστ ανίχνευσης, όμως οι κάτοικοι ενδέχεται να μην μπορούν να εγκαταλείψουν την περιοχή μέχρι τις 9 Απριλίου. Μπαρ και εστιατόρια είναι ανοιχτά στην ισπανική πρωτεύουσα και η απαγόρευση της κυκλοφορίας ξεκινά στις 11 μ.μ.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις