«BBC»: Η Ελλάδα περιμένει τους τουρίστες να επιστρέψουν

 Αναφορά στην ανυπομονησία της Ελλάδας να δει τους τουρίστες να επιστρέφουν κάνει το «BBC» σε σχετικό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του.

Το δημοσίευμα, που πλαισιώνεται από σχετικό φωτογραφικό υλικό, επισημαίνει ότι η Ελλάδα συγκαταλέγεται μεταξύ των χωρών που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό και θέλουν να ανοίξουν στους ξένους επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί ή που έχουν να επιδείξουν πρόσφατο αρνητικό τεστ Covid.

Καθώς τα περιστατικά κορωνοϊού εξακολουθούν να αυξάνονται σε πολλά μέρη της Ευρώπης, η κατάσταση είναι αβέβαιη, υπογραμμίζει, ωστόσο, το ρεπορτάζ, προσθέτοντας ότι ο Απρίλιος σηματοδοτεί συνήθως την αρχή της τουριστικής περιόδου για τους ιδιοκτήτες σκαφών στις αποβάθρες μαρίνων στην Αθήνα. Τα πράγματα είναι όμως σε αναμονή λόγω της πανδημίας, τονίζεται.

«Καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα, ετοιμάζουμε τα σκάφη για να έρθουν οι τουρίστες», δήλωσε στο «BBC» ο Ευγένιος Θεοδωρίδης του οποίου η ομάδα ενοικιάζει καταμαράν και σκάφη για ταξίδια στα ελληνικά νησιά. Οι πελάτες τους προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γερμανία και τη Νότια Αφρική.

«Θα είμαστε έτοιμοι όταν ανοίξουν τα σύνορα και μπορούμε να καλωσορίσουμε όλους τους επισκέπτες από όλο τον Κόσμο», πρόσθεσε.

Το «BBC» αναφέρεται επίσης στην επίσημη ημερομηνία που έχει οριστεί για το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού στα μέσα Μαΐου, για το οποίο ο κ. Θεοδωρίδης σχολιάζει πως δεν είναι σαφές πόσες χώρες θα είναι έτοιμες να επιτρέψουν τα ταξίδια ως τότε. «Καταλαβαίνετε ότι αυτό δεν εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς», είπε χαρακτηριστικά.

«Πολλά έθνη πρέπει να συμφωνήσουν σε συγκεκριμένα πρωτόκολλα προκειμένου να επιτρέψουν στους ανθρώπους να ταξιδέψουν», συνέχισε. Προς το παρόν, όπως είπε, είναι πολύ δύσκολο να προγραμματιστεί οτιδήποτε.

Η Ελλάδα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σχεδιάζει να εμβολιάσει όλους τους εργαζόμενους στον τουρισμό μέχρι το καλοκαίρι. Παράλληλα ηγήθηκε της πρότασης για την υιοθέτηση ενός πιστοποιητικού εμβολιασμού το οποίο θα επιτρέψει την ελεύθερη μετακίνηση των ξένων επισκεπτών.

Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, πιστεύει ότι τα πιστοποιητικά εμβολιασμού είναι πολύ σημαντικά για να κάνουν τους πάντες να «αισθάνονται πραγματικά ασφαλείς», ώστε να μπορούν να έρθουν και να δουν τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της Ελλάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις