#SofaGate : «Γιατί ο Σαρλ Μισέλ δεν έκανε το αυτονόητο;» – Εξευτελισμός από την Τουρκία

Δεν ήταν λάθος ούτε παράληψη! Σε προηγούμενες επισκέψεις είχε καρέκλες για όλους τους άνδρες προέδρους! Ο Erdogan είναι ισλαμιστής  που θέλει τις γυναίκες με μαντήλα και να τρώνε ξύλο χωρίς προστασία. Μεγάλη ντροπή όμως του Σαρλ Μισέλ που το ανέχτηκε!

«Εμμ…», μουρμούρισε η πρόεδρος της Κομισιόν σαστισμένη, παραμένοντας όρθια, την ώρα που Μισέλ και Ερντογάν είχαν ήδη στρογγυλοκαθίσει στις δύο πολυθρόνες που είχαν ετοιμαστεί για να φιλοξενήσουν τους δύο άνδρες, και μόνον αυτούς, που θα συμμετείχαν στη συνάντηση ανάμεσα στους δύο Ευρωπαίους ηγέτες και τον ισλαμιστή Τούρκο πρόεδρο.

Το ανέκδοτο “ευτυχώς που δεν πάθαμε και τίποτα” θυμίζει η αντίδραση της Φον Ντεν Λάιεν και της ΕΕ στην απαξιωτική και ταπεινωτική συμπεριφορά του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, κατά την πρόσφατη επίσκεψη της επικεφαλής της Κομισιόν με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ στην Άγκυρα.

Η προσβολή, αθέλητη ή προμελετημένη, συμπίπτει με μία ευαίσθητη συγκυρία. Ευρωπαϊκή Ενωση και Τουρκία επιδιώκουν την αποκατάσταση των σχέσεων τους έπειτα από πολύμηνη ένταση, την ώρα που οι Ευρωπαίοι δεν κρύβουν την ανησυχία τους απέναντι στην καταπάτηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων στην Τουρκία, που συνοδεύθηκε πρόσφατα από την απόφαση του Ερντογάν για την αποχώρηση της Αγκυρας από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για την πρόληψη της βίας κατά των γυναικών και των παιδιών.

ΑΠΟ ΠΟΤΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΠΟΚΛΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ;;

Την ίδια στιγμή οι ευρωβουλευτές όλων των πολιτικών χώρων, εκφράζονται με οργή κατά του Τούρκου προέδρου, αλλά και κατά της ευρωπαϊκής ηγεσίας, η οποία “δέχθηκε να ταπεινωθεί για να μην χαλάσει τη ροή των συζητήσεων με την Τουρκία, στέλνοντας το λάθος μήνυμα”.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις