Η αλήθεια για τις πινακίδες στην Ακρόπολη

Καμία επιγραφή με το όνομα της υπουργού Πολιτισμού δεν πρόκειται να τοποθετηθεί στην Ακρόπολη.Όσο κι αν εφημερίδα και ο Σύλλογος Αρχαιολόγων ήθελαν σήμερα να «δουν» και το όνομα της Λίνας Μενδώνη στην πινακίδα, που αφορά την χορηγία για τα πρόσφατα έργα στον ιερό βράχο, η πραγματικότητα απέχει κατά πολύ από το σκηνικό επίθεσης και στοχοποίησης που στήθηκε. Ψευδείς ειδήσεις και κορώνες «καταγγελιών», που υιοθετήθηκαν άκριτα και χωρίς διασταύρωση από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ίδιο τον κ. Τσίπρα, που έπεσε θύμα τους, προφανώς λόγω σπουδής να αποδεχθεί ό,τι του σερβίρουν.

Το υπουργείο Πολιτισμού δίνει στην δημοσιότητα τις πραγματικές πινακίδες που θα τοποθετηθούν, στις οποίες αναφέρεται ο χορηγός και μόνον.

Όπως αναφέρεται σε αυτές: «Ο φωτισμός της Ακρόπολης, ο ανελκυστήρας και οι διαδρομές ΑμεΑ υλοποιήθηκαν με τη συνεργασία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Ιδρύματος Ωνάση. Η χρηματοδότηση των έργων αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση προς την Ελληνική Πολιτεία».

Κατόπιν αυτού το υπουργείο Πολιτισμού με ανακοίνωσή του στρέφεται εναντίον της αντιπολίτευσης κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι  «αναλώνεται σε fake news στην προσπάθειά του να ακυρώσει τα έργα τα οποία γίνονται» στην Ακρόπολη.

Όπως αναφέρει η στοχοποίηση της υπουργού έχει ξεπεράσει τα όρια της αντιπολιτευτικής κριτικής, την οποία χαρακτηρίζει ως δολοφονία χαρακτήρος. «Όσο ο χώρος ήταν κλειστός είχαν περιθώριο για ασύστολα ψέματα και διαστρεβλώσεις. Τώρα ΟΧΙ», προσθέτει η ανακοίνωση.

Οι πινακίδες που θα τοποθετηθούν στην Ακρόπολη

Η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ έχει ως εξής:

«Η στοχοποίηση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη έχει ξεπεράσει τα όρια της αντιπολιτευτικής κριτικής. Είναι δολοφονία χαρακτήρος. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που στα 4,5 χρόνια της διακυβέρνησής του δεν έκανε απολύτως τίποτε για τον πολιτισμό, στα δύο σχεδόν χρόνια που βρίσκεται στην αντιπολίτευση αναλώνεται σε fake news στην προσπάθειά του να ακυρώσει τα έργα τα οποία γίνονται. Τα έργα στην Ακρόπολη τον έχουν ξεπεράσει. Αυτό είναι το μήνυμα από τους επισκέπτες του χώρου. Οσο ο χώρος ήταν κλειστός είχαν περιθώριο για ασύστολα ψέματα και διαστρεβλώσεις.  Τώρα ΟΧΙ.

ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΤΑ FAKE NEWS ΜΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Καμία πινακίδα δεν θα αναρτηθεί επί του Βράχου της Ακροπόλεως. Δίνονται στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των πινακίδων, που σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα  αναρτηθούν εντός των επομένων ημερών».

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις