Στο 0,3 η θετικότητα από 84.400 ελέγχους σε εκπαιδευτικούς και μαθητές – τίθενται ζητήματα αξιοπιστίας των test

H υπηρεσία της δήλωσης αποτελεσμάτων των self tests είναι διαθέσιμη και έως 24 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο, στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr Μαθητές, εκπαιδευτικοί, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό των σχολικών μονάδων είναι υποχρεωτικό να δηλώνουν στην πλατφόρμα το αποτέλεσμα του τεστ (θετικό ή αρνητικό) και κατά την προσέλευση στο σχολείο οφείλουν να έχουν μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ, ώστε η  επαναλειτουργία των γενικών και επαγγελματικών Λυκείων όλης της χώρας από την Δευτέρα 12 Απριλίου να γίνει με ασφάλεια.

Στο 0,3% η θετικότητα στα self test, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Παιδείας. Από τις 8 το πρωί της Κυριακής 11 Απριλίου σε σύνολο 84.400 καταχωρημένων αποτελεσμάτων, θετικά τεστ δηλώθηκαν στην πλατφόρμα από 261 άτομα της εκπαιδευτικής κοινότητας (139 μαθητές και 122 εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό). Οι 261 χαρακτηρίζονται δυνητικά νοσούντες και θα πρέπει να κάνουν επαναληπτικό τεστ και να μην προσέλθουν αύριο στα σχολεία.

Ζήτημα αξιοπιστίας με self tests τίθενται για το Documento γιατί η θετικότητα είναι μόλις 0,3%, όταν οι έλεγχοι του ΕΟΔΥ δίνουν πάνω από 5%.

Συγκεκριμένα γράφει :

<<Μια γεύση του πόσο «αξιόπιστη» είναι η συνολική εικόνα των αποτελεσμάτων των self test παίρνουμε σήμερα με τα συνολικά στοιχεία όπως έχουν διαμορφωθεί από το πρωί της Κυριακής στην πλατφόρμα self testing.gov.gr. Συγκεκριμένα με βάση τις καταχωρίσεις που έχουν γίνει από μαθητές και εκπαιδευτικούς, προκύπτει ποσοστό θετικότητας μόλις 0,3%, εντελώς αναντίστοιχο με όλες τους ημερήσιους δειγματοληπτικούς ελέγχους στην Αττική που κυμαίνονται στο 5% περίπου.>>

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις