Το Ισραήλ η Ελλάδα και η υπογραφή συμφωνίας άμυνας

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Ισραηλινός Υπουργός Εξωτερικών Γκάμπι Ασκενάζι, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιάς και ο Anwar Gargash, διπλωματικός σύμβουλος του Προέδρου των ΗΑΕ, παρευρίσκονται σε κοινή συνέντευξη Τύπου στην Πάφο, Κύπρος στις 16 Απριλίου 2021.

Το Ισραήλ και η Ελλάδα έχουν υπογράψει τη μεγαλύτερη συμφωνία αμυντικών προμηθειών, την οποία το Ισραήλ είπε την Κυριακή ότι θα ενισχύσει τους πολιτικούς και οικονομικούς δεσμούς μεταξύ των χωρών και οι αεροπορικές δυνάμεις των δύο χωρών ξεκίνησαν μια κοινή άσκηση.

Η συμφωνία περιλαμβάνει σύμβαση 1,65 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη δημιουργία και λειτουργία ενός εκπαιδευτικού κέντρου για την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία από τον Ισραηλινό υπεύθυνο άμυνας Elbit Systems (ESLT.TA) για μια περίοδο 22 ετών, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ.

Το εκπαιδευτικό κέντρο θα είναι μοντελοποιημένο στην ακαδημία πτήσεων του Ισραήλ και θα είναι εξοπλισμένο με 10 αεροσκάφη εκπαίδευσης M-346 που παράγονται από τον Ιταλό Leonardo (LDOF.MI) , ανέφερε το υπουργείο.

Η Elbit θα παρέχει κιτ για την αναβάθμιση και τη λειτουργία των αεροσκαφών T-6 της Ελλάδας και θα παρέχει επίσης εκπαίδευση, προσομοιωτές και υλικοτεχνική υποστήριξη.

“Είμαι βέβαιος ότι (αυτό το πρόγραμμα) θα αναβαθμίσει τις δυνατότητες και θα ενισχύσει τις οικονομίες του Ισραήλ και της Ελλάδας και έτσι η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών μας θα εμβαθύνει σε αμυντικό, οικονομικό και πολιτικό επίπεδο”, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Μπένι Γκάντς. Διαβάστε περισσότερα

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις