θεωρίες συνωμοσίας των Τούρκων επειδή ο G Pyatt πέταξε με F-16 στον «Ηνίοχο 21»

Η φωτογραφία του Αμερικανού πρεσβευτή στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, μέσα στο πιλοτήριο ενός αμερικανικού F-16 που συμμετέχει στην άσκηση «Ηνίοχος 21», «τρέλανε» τους Τούρκους.

Η ανάρτηση του Αμερικανού Πρέσβη στο Twitter

Θεωρίες συνωμοσίας για σχέδιο καταστροφής της Τουρκίας υποστηρίζει η «Milliyet», η οποία χαρακτήρισε την πτήση Πάιατ «σκάνδαλο».

Η εφημερίδα «Milliyet», σε ανάρτησή της στην ιστοσελίδα της ΕΔΩ , γράφει ότι «ο πρέσβης Πάιατ, φίλος των Ελλήνων, δημοσίευσε σκανδαλώδεις φωτογραφίες και μηνύματα στον λογαριασμό του στο Twitter. Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέλεξαν πλευρά και έστειλαν το αεροπλανοφόρο «Αϊζενχάουερ», επικεφαλής επιθετικής δύναμης 22 πολεμικών πλοίων και 5.600 στρατιωτών στην Ανατολική Μεσόγειο στις αρχές Μαρτίου για να στηρίξουν την Ελλάδα. ».

«Σε μία κούρσα εξοπλισμών», γράφει η «Milliyet», «η Ελλάδα απέκτησε αεροσκάφη Rafale από τη Γαλλία, ζήτησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες F-35, έφερε μη επανδρωμένα αεροσκάφη από το Ισραήλ και τελικά υπέγραψε στρατιωτική συμφωνία με την κυβέρνηση του Τελ Αβίβ».

«Στις αρχές Απριλίου, ο ισραηλινός στρατός (…) μαζί με την Κύπρο, απείλησε ανοιχτά την Τουρκία. Το Ισραήλ προσγείωσε στην Κύπρο πολεμικά αεροσκάφη, στρατεύματα του ναυτικού και των ειδικών δυνάμεων και μαχητικά F-35 για την άσκηση Onisilos-Gedeon 2021».

Το «A Haber ΕΔΩ » γράφει ότι η υποστήριξη των ΗΠΑ στην Ελλάδα αυξάνεται μέρα με τη μέρα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, συνεχίζει, δεν λένε κουβέντα για τις προκλήσεις της Ελλάδας αλλά συμμετέχουν στις ελληνικές πολεμικές ιαχές, αναφερόμενο στη συμμετοχή των ΗΠΑ στον «Ηνίοχο 21». Και εδώ κυριαρχεί οργή για την πτήση του Τζέφρι Πάιατ, που παρουσιάζεται ως «επιβράβευση» της «επιθετικής πολιτικής» της Ελλάδος.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις