Προς Αγαπητούς Πανοσολογιώτατους Αρχιμανδρίτες.

( Σπαρτιάτισσα στον υιό της προ της μάχης : Πρόσθες βήμα! )

Δρ. Γεράσιμος ( Μάκης ) Κουσουνής
Γεωπόνος, Καστοριά

Πανοσολογιώτατοι και ( τινές ) μέλλοντες Άγιοι Ιεράρχες μας .

Πάντοτε με νοσταλγία ενθυμούμαστε, τον φλογερό Αρχιμανδρίτη και μετέπειτα γενναίο, αγνό, τίμιο και θρυλικό Άγιο Φλωρίνης π. Αυγουστίνο Καντιώτη, που μετ’ εμφάσεως ζητούσε και παρότρυνε και τον λαό να συμμετέχει και να εκφράζει (σε μια ζώσα Εκκλησία), την γνώμη και την βούλησή του στην εκλογή νέου Επισκόπου κατά το αρχαίο <<ψήφω Κλήρου και Λαού>> , όπως έλεγε. Άλλωστε, Εκκλησία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ η διοικούσα ιεραρχία. Απόδειξις, το γνωστόν, όταν κατά την χειροτονία νέου Επισκόπου, ο χειροτονών, απευθύνεται στον Λαό, για την <<επικύρωση>> της εκλογής που έγινε από την Ιεραρχία, με εκείνο το περίφημο :

΄΄ ΆΞΙΟΣ ΄΄, που βεβαίως πολύ θα θέλαμε και εμείς, ο απλός Λαός να γνωρίζουμε, αν αυτό που εκφωνείται, είναι με θαυμαστικό ( ! ), ΆΞΙΟΣ ( !! ), ή με ερωτηματικό ( ; ; ) , ΆΞΙΟΣ ( ; ; ), ή τούτο έχει πλέον ξεμείνει σήμερα σαν ένα τυπικό στοιχείο του τελετουργικού, που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από…κανέναν, και άρα είναι με τελεία και παύλα ( . – ) , δηλαδή ΆΞΙΟΣ ( . – ) .

Εκατοντάδες τα παραδείγματα κατά την διάρκεια της Εκκλησιαστικής Ζωής και της Ιστορίας της Ορθοδοξίας μας, όπου ο πιστός λαός αναγνωρίζοντας, την μεγάλη αξία ενός ευγενούς μέλους της σε ένα τόπο, για την πίστη του, την ευλάβεια, την πραότητα, την Αγιότητα του, την μαχητικότητα του, και το Ορθόδοξο φρόνημα του, απαίτησε – ζήτησε από την Ιεραρχία την εκλογή του, ως Ποιμενάρχη του. Ζωντανό, συγκινητικό και συγκλονιστικό, το παράδειγμα του Μεγάλου Αγίου και Θαυματουργού Αγίου Σπυρίδωνος, του απλού Αυτού, χωρίς πτυχία και διδακτορικά σε Φράγκικα σχολεία, τσομπάνη, που ο πιστός λαός απαίτησε από τους ιεράρχες να τον χειροτονήσουν Ποιμένα τους, επίσκοπο Τριμυθούντος. Και εδικαιώθη ο λαός με το αλάνθαστο αισθητήριο του, γιατί ο Άγιος ανεδείχθη όχι μόνον ΆΞΙΟΣ ( ! ! ! ), και πανάξιος ποιμένας του, αλλά και δοχείο της Θείας Χάριτος και υπέρμαχος της Ορθοδοξίας μας, όταν στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο, κατετρόπωσε και Αυτός, τον αιρετικό Άρειο με την θαυμαστή διάλυση της κεραμίδας στα τρία συστατικά της ( γη – πυρ – ύδωρ ), αποδεικνύοντας και ερμηνεύοντας, το υπερφυές θαύμα της Αγίας Τριάδας.

Σήμερα στις πονηρές ημέρες που ζούμε, μέσα στην εισαχθείσα τραγωδία του σκοτεινού και γαιώδους ρασιοναλιστικού υλισμού της άπιστης Αιρετικής και της Δυτικής όζουσας <<προοδευτικής ιδεολογίας>> με την οποία μαγάρισαν την πατρίδα κάποια πιθηκίζοντα σαπρόφυτα της πολιτικής και της βλεννώδους <<διανόησης>> ( με την ανοχή της διοικούσας Εκκλησίας ) και την διαβολική νεοταξίτικη αντεπίθεση του αντίθεου, με την προσφορά πάσης φύσεως ελκυστικών ΄΄ Πολιτισμένων ΄΄ ξυλοκεράτων του ΄΄ πανδικαιωματισμού ΄΄ και του σάπιου <<πολιτισμένου>> Ευρωπαϊκού βιοεκφυλισμένου ευδαιμονισμού, που εκφράζεται με την ζωώδη ελευθερία των ενστίκτων, δηλαδή με . . . Ζωοτεχνικούς όρους :

α) του ελεύθερου ενσταβλισμού ( συγκατοίκηση, συμβίωση, όχι ευλογημένος γάμος )

β) της ελευθέρας. . .βοσκής – διατροφής ( ακόρεστου και άκρατου καταναλωτισμού )

γ) του πανσεξουαλισμού και της . . .νόμιμης διαστροφής, με παραβίαση των φυσικών νόμων του γενετησίου ενστίκτου και του εγγενούς πολλαπλασιασμού και με την πρόσκαιρη και αχαλίνωτη συνεύρεση, των πολυοιστρικών ατόμων της ανθρώπινης. . . αγέλης , με την προσθήκη βεβαίως , της δικαιωματικά ΄΄ νόμιμης ΄΄ συνεύρεσης των κιναίδων και του ΄΄ δικαιωματικά ΄΄ νόμιμου . . . φόνου των εμβρύων ως ανεπιθύμητων. . .παραπροϊόντων, παρόλη τη βαρύγδουπη διακήρυξη του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των παιδιών, εννοείται φυσικά εκείνων που ξεφεύγουν από την δικαιωματικά από την νόμιμη θανάτωση τους πριν γεννηθούν .

Με όλα αυτά, διαβρώθηκαν τα πανάρχαια Χριστά ήθη των Ελλήνων, ακόμη και εκείνου του σεβασμού της κυοφορουμένης ζωής ( Ιπποκράτης ), ξεπουλήθηκαν τα πολύτιμα ΄΄ τζιβαϊρικά ΄΄ μας ( Μακρυγιάννης ), η ελευθερία μας, η Αγία Ορθοδοξία μας, η πατρίδα, η Ιστορία μας, η Φιλοπατρία, η Τσολιάδικη λεβεντιά και περηφάνια μας, το αίμα των Ηρώων και Αγίων της Φυλής μας, τα σύνορα μας και η εθνική μας ομοιογένεια. Αντ΄ αυτών…αγοράζονται συνεχώς ΄΄δικαιωματικά ΄΄ γυαλιστερά σκύβαλα, υψηλές θέσεις, θρόνοι, Δεσποτικές και Ακαδημαϊκές έδρες, παρασιτικά αξιώματα, νέα Πανεπιστημιακά τμήματα ( Ισλαμικών…σπουδών ), Ευρωπαϊκά και βουλευτικά έδρανα, πολυ-πολιτισμικότητα, άνετα hot spots και ξενοδοχειακή. . . φιλοξενία , και κάθε άλλη κερδοφόρα. . . μπίζνα , από αμοραλιστικά, εθνομηδενιστικά και μωροφιλόδοξα υποζύγια του άρματος του αντιχρίστου ως και του νεοταξίτικου Οικουμενισμού. Έτσι, με όλα αυτά, άρχισε να τρεμοσβήνει η φλόγα του αντιοικουμενιστικού και αντιαιρετικού ομολογιακού φρονήματος, των ποιμένων της Ορθοδοξίας μας, κι ως εκ τούτου κλίνει να επιστρέψει ο κόσμος στον πρωτογονισμό και την ασύνορη βαρβαρότητα των αιώνων εκείνων, πριν την Ενανθρώπιση και Αποκάλυψη του Παντοκράτορος Δημιουργού του κόσμου, που χώρισε τον χρόνο του Σύμπαντος με την άκρα Ταπείνωση Του, με τον Σταυρό και το Αίμα Του, στα δύο.

Σήμερα, που η πατρίδα αφελληνίζεται κι ο Λαός μας, ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ αυτός Λαός, με το ΕΥΓΕΝΕΣΤΕΡΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ και ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ DNA του κόσμου, φτωχαίνει, τρομοκρατείται, ξανασκλαβώνεται κι η γλώσσα του, η Ιστορία του, τα ήθη του και ο Ορθόδοξος πολιτισμός του, αλλοιώνονται και υπονομεύονται και ο ίδιος ο Κύριος Ιησούς Χριστός, μπορεί να βλασφημείται ατιμωρητί, με νόμο του Κράτους των γραικύλλων, από κάποια μυαρά ερπετά και λαθραίους και ντόπιους ασπάλακες της Νεοταξίτικης Παγκοσμιοποίησης και να . . . αμφισβητείται η θεϊκή Του Δύναμη από αλαζόνες ( πλην ευήθεις ) γαιοσκώληκες – και να σκεφθεί κανείς, ότι οι προπάτορες μας, διακόσια χρόνια πριν, ορμούσαν στην μάχη αλαλάζοντες ΄΄ Ελευθερία ή Θάνατος ΄΄ και με το σύνθημα ΄΄ Για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία ΄΄ και είχαν κάνει ΤΑΜΑ στον ΣΩΤΗΡΑ Χριστό, να του χτίσουν λαμπρό ναό γιατί τους χάρισε την λευτεριά τους – .

Σήμερα λοιπόν, εμείς ο αγνός λαός, όσον ποτέ άλλοτε, έχουμε ανάγκη από ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ Ποιμένες που <<Δεν τσακάν’ τ’ μέση τους>> ( 1), και που θα υπακούουν ΜΟΝΟ στον Ευεργέτη του Έθνους μας Κ.Η.Ι. Χριστό, που θα εμπνέονται από τους δύο παρά τους πόδας του Δεσποτικού τους θρόνου ΛΕΟΝΤΕΣ και που κρατώντας γερά την ποιμαντική τους ράβδο θα ρίπτονται και αυτοί με αυταπάρνηση στον αγώνα, ασυμβίβαστοι, τίμιοι, γενναίοι, ανυπόκριτοι, υπερασπιζόμενοι και το ποίμνιο και την Πίστη, κι όχι να γυροφέρνουν σαν γλυκανάλατοι, ψοφοδεείς διπλωμάτες και γραφειοκράτες μισθωτοί υπαλληλίσκοι και προθυμότατοι υποτακτικοί και κόλακες κάθε λαοπλάνου, θεομπαίχτη και νάνου ΄΄ πεφωτισμένου ΄΄ πολιτικού ηγετίσκου και κάθε ΄΄ Κολυμπάριου Οικουμενιστού ΄΄διώκτη των Ορθοδόξων, διπλωματικό διανομέα του . . . Κορανίου , χορηγό αυτοκεφαλίας σε αχειροτόνητους Ουκρανούς, θεατρίνους ΄΄ επισκόπους ΄΄ , που ανάβει πανθρησκειακές . . .λυχνίες, που συμποσιάζεται, συναγελάζεται ( Π. Σ . Ε ), και συμπροσεύχεται για την παγκόσμια. . . ειρήνη και τους πάγους της Γροιλανδίας, ή τα ραδίκια. . . του Αμαζονίου με τον αιρετικό, εγκληματικό, αιμοσταγή κι …αλάθητο παπικό οργανισμό, ο οποίος, αγιοποιεί εγκληματικές φυσιογνωμίες ( τον Στέπινατς ), που διώκεται ποινικά για παιδεραστίες, που ευλογεί την ομοφυλοφιλία, που οι αθεόφοβοι έχουν την τράπεζα του. . . Αγίου Πνεύματος δια της οποίας ξεπλένουν βρώμικο χρήμα και που επίσης συμπροσεύχεται με κάτι δαιμονισμένους Πεντηκοστιανούς ως και με κάτι Αγγλικανικά κι ΄΄ έγγαμα ΄΄ μεταξύ τους ΄΄αρσενικά ΄΄, ΄΄ επισκοπικά ΄΄ φρικιά , ενώ έχει ταχθεί να ομολογεί και να διακηρύσσει παντού ότι ΄΄ ουκ έστιν εν άλλω ουδενί η σωτηρία ΄΄ γιατί ο Λυτρωτής μας Χριστός είναι ΄΄ η Οδός, η Αλήθεια και η Ζωή ΄΄ και Λυτρωτής ΄΄ πάντων των λαών ΄΄ και ΄΄ Φως εις αποκάλυψη Εθνών ΄΄ ( Λουκάς . 2, 32 – 32 ), κι όχι ότι όλες οι θρησκείες οδηγούν στον θεό και στην Σωτηρία .

Σήμερα, που κινδυνεύουν ΚΑΙ η ΠΙΣΤΗ, ΚΑΙ οι ΠΙΣΤΟΙ, χρειαζόμαστε ηρωικούς, λεοντόκαρδους επισκόπους – ποιμένες , που δεν προσκυνούν οποιαδήποτε πολιτική ή θρησκευτική υποκριτική ΄΄ ανθρωποκάμπια ΄΄ (2 ). Καπεταναίους θέλουμε για φουρτούνες και όχι για κάλμες, που να δείχνουν επιτέλους ότι η απαστράπτουσα, περίτεχνη, γυαλιστερή τους πατερίτσα, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ούτε διακοσμητικό αξεσουάρ, συνοδό της δεσποτικής τους στολής, ούτε σύμβολο και σκήπτρο ΕΞΟΥΣΙΑΣ, προς . . . αδυνάτους, αλλά είναι όπλο ισχυρό κι ακαταμάχητο προς ισχυρούς διαβρωμένους αχρείους γραικύλους πολιτικούς και Οικουμενιστές αιρετικούς λύκους, ρομφαία φλέγουσα, στα χέρια εκείνου που ΓΝΩΡΙΖΕΙ αλλά και θέλει να την χειρίζεται με αυτοθυσία υπέρ των προβάτων του και υπέρ της μοναδικής Αλήθειας της Ορθοδόξου Πίστεως μας .

Στα 400 χρόνια σκλαβιάς και του Μακεδονικού αγώνα, το αίμα 100 Πατριαρχών, Επισκόπων, Μητροπολιτών και χιλιάδων ταπεινών Μοναχών και Ιερέων, Πατροκοσμάδων , κράτησε ψηλά και ανόθευτη την πίστη μας η οποία απέτρεψε τον εξισλαμισμό του Έθνους και την εξαφάνιση του. Αντίθετα, δυστυχώς, τις τελευταίες δεκαετίες, η χλιαρή, χαλαρή νυσταλέα και εφησυχάζουσα Ιεραρχία μας ( πλην ελαχίστων ΓΕΝΝΑΙΩΝ ) γεμάτη από συμφεροντολόγους, φιλόδοξους χαμαιλέοντες, επιδειξιομανής, φιλάργυρους κι αρχομανής καριερίστες, μοιχεπιβάτες προκειμένου να απολαμβάνουν ΄΄ βίον ανθόσπαρτον κι…ακύμαντον ΄΄, ΄΄ καβάλα στα Μητροπολιτικά τους . . . γαϊδουράκια ( λιμουζίνες ) ΄΄ (3), έγιναν διαπλεκόμενα υποτακτικά δουλικά των Οικουμενιστών, των Πολιτικών, και των σκοτεινών δυνάμεων ( δηλαδή κανονικοί ένοικοι Ορνιθώνα ) ( 4), κατεδίωξαν και καρατόμησαν αδίκως 12 Ομολογουμένως Αγίους Συνεπισκόπους τους (Θεολόγος Λαρίσης, Νικόδημος Αττικής – Μεγαρίδος, κ.α ) χωρίς να τους αποκαταστήσουν αν και δεκάδες αποφάσεις του Σ.τ.Ε τους εδικαίωσαν. Εγκατέλειψαν τον λαό ακατήχητο, ανημέρωτο, απληροφόρητο, στο σκοτάδι (για να μην ξυπνήσει) και προκειμένου να δικαιολογούν την παρουσία και την προβολή τους, μεταχειρίστηκαν διαφόρους τρόπους, όπως,

α) την αυστηρότητα και σκληρότητα προς τους υφισταμένους τους

β) μετέτρεψαν τις Μητροπόλεις τους σε εκκοσμικευμένες φιλανθρωπικές ΜΚΟ

γ) για τις δημόσιες σχέσεις και την μεγαλοπρεπή …Μιντιακή προβολή τους, έκαναν μόδα τα πλούσια και μεγαλοπρεπή πολυαρχιερατικά συλλείτουργα που κάθε φορά κατέληγαν σε… αλλεργιογόνα και κούφια ρηχά λογίδρια και ανυπόφορες αλληλοκολακείες με μακροσκελή …αλληλολιβανίσματα, με τσούρμο φωτογράφων να απαθανατίζουν το όλο σκηνικό με φωτογραφίες και βίντεο, ώστε την επόμενη μέρα να…διακοσμούν τα site και τα ΜΜΕ για να τα βλέπει το απλό και αθώο …πόπολο και από την λάμψη και την χλιδή να εντυπωσιάζεται και εκείνη να μετρούν τα…like ! Και μόλα αυτά τα γήινα φτάσαμε σήμερα στην εποχή που το καμίνι του κορονοϊούλη δοκιμάζει τους πάντες στην λογική , στην πίστη και στο φρόνημα όπως ακριβώς η φωτιά τον χρυσό . Γιαυτό και ίσως ταιριάζει να αναφωνήσουμε όλοι μαζί , ακόμη ένα εκείνο το ΕΝΑΤΟ : ΄΄ Ουαί υμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι και Δεσποτάδες ΥΠΟΚΡΙΤΑΙ ΄΄ !

1) Σήμερα, που η πατρίδα , ο λαός και η πίστη έφθασαν στο κάτω νεκρό σημείο όπου αρρωστημένα μυαλά του κόσμου, με τους ανίκανους πολιτικούς μας με διεφθαρμένους επιστήμονες – δουλεμπόρους του πνεύματος, καλυπτόμενοι πίσω από την δήθεν φιλανθρωπία επιβάλλουν δια των ραβδούχων την μασκοφορία και την απαγόρευση της κωδωνοκρουσίας ( Εφημ. ΑΓΩΝΑΣ Λάρισας ) αλλά όμως με την άνετη πρόσβαση της …αγέλης στα super market …ζωοτροφών .

2) Σήμερα που στην ΄΄ Ορθόδοξη Ακαδημία ΄΄ του Κολυμπαρίου η Αγία Ορθοδοξία μας ΕΞΙΣΩΘΗΚΕ με κάθε άλλη ΄΄ Χριστιανική ΄΄ …εκτροπή και με την Ημισέληνο και το Άστρο του Δαβίδ ( Βλέπε σχετικό έγχρωμο βιτρό, στο Κολυμπάρι ) και που ίσως σε λίγο οι (κάνοντες υπακοή) Δεσποτάδες μας, θα κληθούν να κρατούν την νέα ΄΄ Αγαπητικής έμπνευσης ΄΄ Οικουμενιστικού – διαθρησκειακού συγκρητιστικού τύπου ποιμαντική ράβδο, όπου στην θέση των δύο όφεων θα υπάρχουν τα άλλα δύο θρησκευτικά σύμβολα (Ημισέληνος και Άστρο) .

3 ) Σήμερα που κυβερνιόμαστε από πολιτικά δυτικόδουλα σκύβαλα και θεομπαίχτες γραικύλους πολιτικούς και Οικουμενιστές Ιεράρχες που έχουν νερώσει το κρασί τους και δεν φαίνεται να υπάρχει καμία ΑΡΧΉ, πολιτική ή θρησκευτική που να συγκαλέσει Οικουμενική Σύνοδο για την διόρθωση κάθε εκτροπής από τους Ιερούς κανόνες,

4) Σήμερα, έχουμε ανάγκη ποιμένων ανυποχώρητων, ομολογητών, τιμίων, δικαίων, ανδρείων ασυμβιβάστων, ελεγκτών κάθε εκτροπής, αδικίας και νόθευσις της Ορθ. Πίστεως και προδοσίας της πατρίδος. Και επειδή σήμερα έχουμε ανάγκη και πάλι από Καντιώτηδες, Ζερβάκους, Σωτηρόπουλους, Αγ. Νεκταρίους, Γερμανούς Καραβαγγέληδες, Παπουλάκους, Παπαφλέσσες και Πατροκοσμάδες, Μαξίμους Ομολ., Στουδίτες, Φωτίους, Χρυσοστόμους, Βασιλείους, Νικολάους, Σπυρίδωνες κ.α .

5) Γιαυτό ο κλήρος πέφτει ΣΕ ΕΣΑΣ Αγαπητοί μας Αρχιμανδρίτες . ΣΕ ΕΣΑΣ τους 300- 400 που ευρίσκεσθε στην ΄΄ Αίθουσα αναμονής προς Δεσποτοποίηση ΄΄ , σε ΕΣΑΣ, τους ΑΡΙΣΤΟΥΣ εξ υμών, που δεν καίγεστε να αρπάξετε την πατερίτσα με οποιοδήποτε ΄΄ προσκύνημα ΄΄, σε ΕΣΑΣ που σαν άλλοι Μάξιμοι και Στουδιτες, δούλοι ΜΟΝΟΝ Χριστού, έχετε το φρόνημα να πολεμήσετε Υπέρ της Ορθ. Πίστεως, της πατρίδος και του λαού και να συγκρουστείτε με το ραγιάδικο και άπιστο πολιτικό κατεστημένο, και να αφυπνίσετε (πλην ολίγων τιμίων και γενναίων) το δειλό, άφωνο, ΄΄ άοσμο, άχρουν, άγευστο ΄΄ Δεσποτικό κατεστημένο, ΕΣΕΙΣ Αγαπητοί μας Αρχιμανδρίτες που δεν ανήκετε στην τάξη των πεφωτισμένων ΄΄ Σεβασμίων ΄΄ (σ’ αυτές τις δηλητηριώδεις σουπιές με τις τρεις…τελείτσες) , ΕΣΕΙΣ Αγαπητοί μας Αρχιμανδρίτες με αυτοθυσία ΚΑΝΤΕ ένα βήμα ΕΜΠΡΟΣ ! , βαδίζοντες πάνω στο ίδιο μονοπάτι του Σταυρού και των Μακρυγιάννιδων για να μαζέψετε το σκιαγμένο, σκορπισμένο ποίμνιο, που είναι τραγικό θύμα και των ΄΄φιλανθρώπων ΄΄ νόμων του Κράτους, που πήρε τον κατήφορο, καθώς δεν υπήρξε καμία αντίσταση και έλεγχος από την ιεραρχία μας λες, και δεν ποιμαίνουν τον ίδιο λαό με αυτόν που νομίζουν ότι κυβερνούν οι πολιτικοί. Σας παρακαλούμε, με πόνο ψυχής και με δάκρυ, εσείς οι ΑΡΙΣΤΟΙ κάντε ένα βήμα εμπρός! Παρακαλούμε κάντε ένα βήμα ΕΜΠΡΟΣ! .

Κι αν η Ιερά Σύνοδος (όποτε της το επιτρέψει η…μασκούλα) ή συνέλθει και ως συνήθως…προαποφασίσει στα παρασκήνια και στους διαδρόμους της Ι. Μονής Πετράκη, με αλισβερίσια, με συναλλαγές, με αγαπητικούς… εκβιασμούς, με αλληλοεξυπηρετήσεις, με συμφέροντα, με ιερές φιλοδοξίες, να ΜΗΝ ΕΚΛΕΞΕΙ κάποιους από εσάς τους ΑΡΙΣΤΟΥΣ για να πληρώσουν τις χηρεύουσες Μητροπόλεις, αλλά ( ίσως ) εκλέξει και πάλι κάποιες δικές τους…φωτοτυπίες, ακόμη και τότε, εσείς οι ΑΡΙΣΤΟΙ κάντε ένα βήμα ΕΜΠΡΟΣ, στηρίξτε και παρηγορήστε το ζαλισμένο ποίμνιο σαν άλλοι Ζερβάκοι και Καντιώτηδες, Μεταλληνούς, Ζήσηδες, κι ο κόσμος σαν θάλασσα θα σας ακολουθήσει και θα υπερασπιστεί αυτούς που αληθινά τον αγαπούν αγνά κι ανυστερόβουλα.

Και εμείς ο λαός, αφού δεν του επιτρέπεται να εκφράζει την γνώμη του στις εκλογές Μητροπολιτών, θα εύχεται και θα προσεύχεται και θα ελπίζει (γιατί είναι το μόνο που μπορεί να κάνει) ότι αυτός που θα του φυτέψουν για Δεσπότη στην μητρόπολη τους, να αναδειχθεί, τουλάχιστον έστω και λίγο, καλύτερος από τους εκλέκτορες του.

Τέλος, χίλια συγνώμη αν στενοχώρησα κάποιους μ’ όλα αυτά τα παράπονα και την πικρή απογοήτευση ενός απλού πιστού μεταξύ εκατομμυρίων άλλων, που γνωρίζουν τα ίδια, αλλά ανήμποροι σιωπούν, όμως οι δημοσκοπήσεις κάποτε, έδειχναν ότι την κορυφή της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού, μαζί με τον ΣΤΡΑΤΟ μας, κατείχε και η Εκκλησία με την ΙΕΡΑΡΧΙΑ της.

Σήμερα ;; Ω! Σήμερα ! Απλώς, κάποιος (συμβιβασμένος) πρώην Κολυμπάριος… αντιστασιακός Δεσπότης (5), εμφανίζεται να εμβολιάζεται δημόσια, με ένα αφερέγγυο και ημιτελές εμβόλιο στην θέση του…Αρχιεπισκόπου και να το διαφημίζει λειτουργώντας σαν μασκοφόρος…Ιnfluencer της κοινής γνώμης και κάποιοι άλλοι…φοβητσιάρηδες ψεκάζουν με αντισηπτικά τις θαυματουργές εικόνες των Αγίων και της Παναγίας μας, και άλλοι προτιμούν τα πλαστικά κουταλάκια για την θεία κοινωνία. Πέρασε φαίνεται η εποχή των ηρωικών Παλαμάδων και μαρτυρικών Μαξίμων και των Στουδιτών, των αγνών δηλαδή Αγίων Ομολογητών της Αγίας Ορθοδοξίας μας και βρισκόμαστε στην εποχή <<των υποτακτικών>> διαπλεκομένων, με τα των αθεόφοβων πολιτικών και των Οικουμενιστών Πατριαρχών, ως και των μεταπατερικών τζιτζιφιόγκων ! Βλέπετε η Γιγάντια ΠΑΤΕΡΙΚΗ θεολογία πέφτει λίγο βαριά στα εκλεπτυσμένα στομάχια των μυγιάγγιχτων υψηλοφιλοσοφούντων, ενώ η <<Μεταπατερική>> μινιμαλιστική Θεολογία είναι πιο…ελαφριά και μπορεί το μενού της να συνδυαστεί άνετα και με λίγη σάλτσα…Ισλαμικών Σπουδών ( Ολεεε !!! )

Πόσο μας λείπεις σήμερα τίμιε, ατρόμητε, Λεοντόκαρδε και αληθινέ Ποιμένα μας, π. Αυγουστίνε Καντιώτη, που όλους τους ζύγιζες με το Άγιο Ευαγγέλιο, κηρύσσοντας πάντοτε ΄΄Χριστό και Ελλάδα΄΄ με εκείνο το φλογερό σου ΄΄ Εδώ Ελλάς, εδώ Ορθοδοξία ! ΄΄ και εσύ Όσιε π. Φιλόθεε Ζερβάκο όταν διακήρυττες ότι ΄΄ Εάν όλοι οι Χριστιανοί ακολουθούσαν κατά γράμμα τους Επισκόπους σε όλα, ούτε Εκκλησία, ούτε και Ορθόδοξος Χριστιανός θα υπήρχε ΄΄ (6) .

Μετά δακρύων, και με την Ελπίδα ότι ίσως ξυπνήσουμε κάποιες συνειδήσεις, με πολύ προσευχή και με κάποια ακόμη Ελπίδα για μια δυναμική Ανάσταση και…Great Reset της Ελλάδος των Ελλήνων και της ΠΙΣΤΗΣ μας, με την βοήθεια των ψυχών των ευσεβών κεκοιμημένων Ηρώων μας, και την μεσιτεία και προστασία των μαρτύρων και Ομολογητών Αγίων μας,

Ευχόμαστε καλή Σαρακοστή, Καλό Πάσχα, Καλή Ανάσταση και καλή Λευτεριά.


( 1 ) Δημ. Μακρής , οπλαρχηγός 1821 – Δημ. Νατσιός , δάσκαλος Κιλκίς

( 2 ) Δημ. Νατσιός , δάσκαλος Κιλκίς

( 3 ) Εφημ. ΑΓΩΝΑΣ – Λάρισα , Δεκεμ. 2020 – Ιαν 2021

( 4 ) Κότες, απεκάλεσε υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης , τους Μητροπολίτες

( 5) Χριστιανική Σπίθα, ΣΕΠ – ΟΚΤ 2016, Φ741 , σελ. 8

( 6) Οσίου Γέροντος Φιλόθεου Ζερβάκου : ΄΄ Σοφές Πατερικές Διδαχές – Σωτήριες Αλήθειες ΄΄ εκδ. Ορθόδοξος Κυψέλη ΄΄ Θεσσαλον. 2020

ΠΗΓΗ

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις