«Κρατήστε ζωντανή τη μνήμη» των θυμάτων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, προτρέπει η Μέρκελ

Πολωνοί Εβραίοι απομακρύνθηκαν για απέλαση από Γερμανούς στρατιώτες SS κατά την καταστροφή του Γκέτο της Βαρσοβίας το 1943

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι η Γερμανία θα έχει «αιώνια ευθύνη» να θυμάται εκείνους που σκοτώθηκαν κατά τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο. Το Σάββατο διοργανώθηκε η 76η επέτειος από το τέλος της σύγκρουσης στην Ευρώπη.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είπε ότι υπάρχει «αιώνια ευθύνη να διατηρήσει ζωντανή τη μνήμη» ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους κατά τη ναζιστική περίοδο.

“Η 8η Μαΐου 1945, ήταν μια ημέρα απελευθέρωσης. Αυτό σήμαινε το τέλος της ναζιστικής δικτατορίας και την παραβίαση του πολιτισμού που ήταν το Shoah”, έγραψε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Steffen Seibert στο Twitter, επικαλούμενος τη Μέρκελ. Το Shoah είναι ο εβραϊκός όρος για το Ολοκαύτωμα.

Αντιμετωπίζοντας το παρελθόν «ενισχύεται» η δημοκρατία: Steinmeier

Μια ημέρα νωρίτερα, ο Πρόεδρος Φρανκ-Γουόλτερ Στάινμεϊερ προειδοποίησε επίσης για την ξεχασμένη ναζιστική εγκληματικότητα

“Η αντιμετώπιση του Εθνικού Σοσιαλισμού και οι αναμνήσεις της αδικίας και της ενοχής δεν αποδυναμώνουν τη δημοκρατία μας. Αντίθετα, ενισχύει την αντίσταση και την ανθεκτικότητα”, είπε.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις