Πιστοί στην ΙΝΔΙΑ καλύπτονται με κοπριά για να προστατευθούν από τον κορωνοϊό

Γιατροί στην Ινδία προειδοποιούν κατά της πρακτικής στην οποία καταφεύγουν πολίτες να χρησιμοποιούν την κοπριά από αγελάδες ως μέσο προστασίας από τον κορονοϊό λέγοντας ότι δεν υπάρχουν επιστημονικές ενδείξεις για την αποτελεσματικότητά της και ότι αυτή μπορεί να προκαλέσει άλλες ασθένειες.

Πιστοί ακόμη και γιατροί καλύπτονται με κοπριά για να προστατευθούν από τον κορωνοϊό

Γιατί καλύπτουν το σώμα τους με κοπριά

Στο κρατίδιο Γκουτζαράτ της δυτικής Ινδίας κάποιοι πιστοί πηγαίνουν μια φορά την εβδομάδα σε χώρους όπου βρίσκονται αγελάδες για να καλύψουν το σώμα τους με την κοπριά και τα ούρα των ζώων με την ελπίδα ότι έτσι θα ενισχύσουν την ανοσία τους απέναντι στον ιό ή θα ιαθούν από την covid σε περίπτωση που έχουν νοσήσει.

Ο ινδουισμός θεωρεί την αγελάδα ιερό σύμβολο της ζωής και της Γης και επί αιώνες οι ινδουιστές χρησιμοποιούσαν την κοπριά των ζώων για να καθαρίσουν τα σπίτια τους και για το τελετουργικό της προσευχής τους θεωρώντας ότι έχει θεραπευτικές και αντισηπτικές ιδιότητες.

Στη συνέχεια ξεπλένονται με γάλα ή με ξινόγαλο.

Στη συνέχεια ξεπλένονται με γάλα ή με ξινόγαλο.

Γιατροί και επιστήμονες στην Ινδία και σε όλο τον κόσμο έχουν επανειλημμένως προειδοποιήσει κατά της πρακτικής εναλλακτικών θεραπειών ενάντια στην COVID-19, λέγοντας ότι αυτές μπορεί να οδηγήσουν σε μια ψευδαίσθηση ασφάλειας και να προκαλέσουν επιπλοκές σε άλλα προβλήματα υγείας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις