Μητροπολίτης Δράμας: Ιερείς αρνητές των μέτρων γίνονται αρχηγοί συμμοριών στο Facebook

Στον εισαγγελέα δήλωσε ότι θα προσφύγει ο μητροπολίτης Δράμας Παύλος, εναντίον ιερέων που την περίοδο του Πάσχα δεν τήρησαν τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου για την προστασία των πιστών από τον κορονοϊό.

Με απόφασή του δεν τελέστηκαν η κυριακάτικη Θεία Λειτουργία και οι λοιπές λατρευτικές εκδηλώσεις σε τρεις ιερούς ναούς της Μητρόπολης Δράμας που παραμένουν κλειστοί, καθώς βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό ιερείς και προσωπικό των ναών.

Ο Παύλος κάλεσε τους ενορίτες των τριών ναών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς στις συγκεκριμένες εκκλησίες συγκεντρώνονται αρνητές της πανδημίας χωρίς να λαμβάνουν προστατευτικά μέτρα.

O Παύλος συμπλήρωσε: «Είναι ένοχοι οι πατέρες εκείνοι που παίζουν με την υγεία των ανθρώπων και δευτερευόντως όσοι επέδειξαν ανυπακοή προσβάλλοντας και τον μητροπολίτη και την Ιερά Σύνοδο και συλλήβδην τους εντίμους κληρικούς της μητροπόλεώς μας, αλλά και ολοκλήρου της Ελλάδος, οι οποίοι μετά δυσκολίας, μετά δυσφορίας, επειθάρχησαν εις τα πειθαναγκαστικά μέτρα, τα επιβληθέντα από την Πολιτεία στην Εκκλησία».

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις