Σήμερα οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά όπου θα παρουσιάσει τον «οδικό χάρτη» σχετικά με την άρση των μέτρων – Οριστικό τέλος του lockdown;

Η απαγόρευση κυκλοφορίας αναμένεται να μετατεθεί στα μεσάνυχτα από τις 23:00 που ισχύει σήμερα.

Σήμερα θα κριθεί και η τύχη των SMS στο 13033 και το 13032 με την κατάργηση του δευτέρου που αφορά στο λιανεμπόριο ως πιο πιθανή. Όσον αφορά στο 13033 οι επιστήμονες εξακολουθούν να εμφανίζονται διστακτικοί παρά τις συνεχείς προτάσεις της κυβέρνησης.

 Αναμένεται να καταργηθούν το click away και το click inside προκειμένου να απελευθερωθεί η κίνηση της αγοράς. Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, εξέφρασε την ελπίδα οι επιστήμονες να εγκρίνουν την άρση των παραπάνω περιορισμών από την ημερομηνία έναρξης του τουρισμού.

Για τις μετακινήσεις στα νησιά, οι οποίες ξεκινούν από την Παρασκευή 14 Μαΐου, θεωρείται βέβαιο το ότι θα απαιτείται είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε αρνητικό τεστ κορονοϊού (μοριακό, rapid ή self test) για το ταξίδι. Τα αρνητικά τεστ θα πιστοποιούνται με έγγραφη δήλωση ενώ στη συνέχεια σε συνεργασία και με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής θα λειτουργήσει ειδική ψηφιακή πλατφόρμα.

Στην εστίαση, δεν φαίνεται ότι θα αλλάξουν οι όροι κάτω από τους οποίους λειτουργεί έως τώρα, μετά την επανέναρξη, τουλάχιστον όσον αφορά τη μουσική. Έτσι μέχρι τέλος Μάη, είναι αναμενόμενο ότι δε θα υπάρχει μουσική.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις