Σαν σήμερα ιδρύθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Ελλάδα

Το 1929, ξεκίνησε η μελέτη οργάνωσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Ελλάδα και στις 12 Μαΐου του 1930, με το Νόμο 4661/1930 «περί διοργανώσεως Πυροσβεστικού Σώματος», ιδρύθηκε το ανεξάρτητο Πυροσβεστικό Σώμα που υπαγόταν στο υπουργείο Εξωτερικών από την κυβέρνηση του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Δυο χρόνια αργότερα ιδρύθηκαν οι πυροσβεστικές υπηρεσίες στην Αθήνα, τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη και σιγά – σιγά ακολούθησαν και άλλες ελληνικές πόλεις.

Σήμερα υπάρχουν 300 Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, σε όλες τις πρωτεύουσες νομών καθώς και στις πόλεις εθνικής σημασίας. Τα πρώτα 45 χρόνια, οι διοικητές της πυροσβεστικής προέρχονταν από την Αστυνομία Πόλεων ή τη Χωροφυλακή. Το 1975, απέκτησε τον πρώτο που προερχόταν από τις τάξεις του, τον Κωνσταντίνο Γκίκα.

Το Πυροσβεστικό σώμα είναι διαχρονικά ίσως πιο αγαπημένη από τους πολίτες δημόσια υπηρεσία. Στο ξεκίνημα της αντιπυρικής περιόδου και πάλι προσβλέπουμε στη γενναιότητα, τον επαγγελματισμό και το ήθος των πυροσβεστών μας.

Η Πολιτεία από την πλευρά της οφείλει να τους ενισχύσει με κάθε δυνατό τρόπο στην αποστολή τους. Να μην ξεχνά ούτε στιγμή ότι αυτοί οι άνθρωποι προστατεύουν με τη ζωή τους ό,τι πολυτιμότερο έχουμε: τη ζωή, τα σπίτια μας και τη φύση της πατρίδας μας.Ένα μεγάλο ευχαριστώ αναγνώρισης.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις