Βάτραχος όσο ένα μωρό στα Νησιά Σολομώντος

Οι χωρικοί στα Νησιά του Σολομώντα έμειναν έκπληκτοι αφού βρήκαν έναν βάτραχο μεγέθους ανθρώπινου μωρού βάρους σχεδόν ενός κιλού. 

Το βίντεο δείχνει ένα βάτραχο Cornufer guppyi που είχε βρεθεί τον Απρίλιο.

Μια άλλη φωτογραφία της τεράστιας χοάνης - η οποία μπορεί να μεγαλώσει έως και 10 ίντσες - δείχνει το πλήρες μήκος του βατράχου καθώς καλύπτει το μισό σώμα ενός παιδιού από το κεφάλι έως τα γόνατά του

Μια άλλη φωτογραφία δείχνει το πλήρες μήκος του βατράχου καθώς καλύπτει το μισό σώμα ενός παιδιού από το κεφάλι έως τα πόδια.

Το τρελό βίντεο δείχνει ότι το πλάσμα - ένας βάτραχος Cornufer guppyi - στηρίχθηκε στο γόνατο ενός ντόπιου χωρικού αφού είχε βρεθεί στον κοντινό θάμνο τον Απρίλιο

Ο ιδιοκτήτης ξυλείας Jimmy Hugo, 35 ετών, κυνηγούσε άγριο χοίρο στα περίχωρα της Χονιάρα, στα Νησιά του Σολομώντα, όταν συνάντησε το τεράστιο αμφίβιο. 

«Καταλήξαμε να φάμε αυτό καθώς είχε ήδη πεθάνει, αλλά ελπίζουμε ότι την επόμενη φορά που θα το δούμε θα είναι ακόμα ζωντανό και θα το κρατήσουμε έτσι».

Το Cornufer guppyi είναι ένας από τα μεγαλύτερα νησιά στον κόσμο στο Αρχιπέλαγος του Μπίσμαρκ στα Νησιά Σολομώντος.

Ο πληθυσμός του είδους έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια, περισσότερο λόγω της υλοτομίας και των οικισμών που επεκτείνονται στο φυσικό τους περιβάλλον από το κυνήγι για τροφή. Χημικές ουσίες που βρέθηκαν στα απορρυπαντικά που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι να πλένουν τα ρούχα τους σε κοντινά ρεύματα βλάπτουν το ευαίσθητο δέρμα των βατράχων.

Τα βατράχια μπορούν να μεγαλώσουν έως 32 ίντσες σε μήκος και να ζυγίσουν έως και 3,25 κιλά. 

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις