Η ΜΑΚΕΔΝΟΣ Α.Ε ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

των επικεφαλής των συνδιασμών Ενέργεια για τον Δήμο Καστοριάς και Συμμαχία Ευθύνης

Αγαπητοί μας συνδημότες και συνδημότισσες, σας ενημερώνουμε για τις δυσάρεστες εξελίξεις που έλαβαν μέρος τον τελευταίο καιρό και αφορούν την «τύχη» της εταιρείας Μακεδνός Α.Ε, η οποία προβλέπεται δυσοίωνη.


Αφού η Δημοτική Αρχή του κ. Κορεντζίδη είχε προαποφασίσει πως δεν θέλει να δουλέψει και να εξυγιάνει το λατομείο, και αφού με κάθε τρόπο προσπάθησε να το εκμισθώσει, τώρα παρεμποδίζει και την ίδια την εκμίσθωση που τόσο καιρό παλεύει να πετύχει. Δυστυχώς για άλλη μία φορά επιβεβαιώνονται όλοι οι φόβοι μας τους οποίους εκφράσαμε επανειλημμένα, ότι οι διοικούντες του Δήμου είναι κατώτεροι των περιστάσεων και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις αυτού του τόπου.


Συγκεκριμένα, το ΔΣ της Μακεδνός ΑΕ αποφάσισε να εκμισθώσει το λατομείο στην εταιρεία Οδομπετόν Α.Τ.Ε, αγνοώντας τις ενστάσεις της δεύτερης πλειοδότριας εταιρείας Μπίζιος Σ. ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Β.Ε.Ε, σύμφωνα με τις οποίες η Οδομπετόν Α.Τ.Ε δεν μπορούσε να μετέχει στον διαγωνισμό. Παρέβλεψαν λοιπόν νομοθεσίες, κανονισμούς και όρους διακήρυξης (σύμφωνα με τους οποίους θα γινόταν η πλειοδοσία), τους οποίους οι ίδιοι συνέταξαν, και αποφάσισαν μόνοι τους εγωιστικά και απροκάλυπτα.


Η εταιρεία Μπίζιος Σ. ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Β.Ε.Ε , έχει ήδη καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα στο πρωτοδικείο Καστοριάς, τα οποία προσωρινά έχουν εγκριθεί και απαγορεύουν την υπογραφή οποιασδήποτε σύμβασης με την Οδομπετόν Α.Τ.Ε ενώ θα εκδικαστούν στις 21/05/2021.

Αυτή η απόφαση προμηνύει μελλοντικές δικαστικές διαμάχες, οι οποίες σίγουρα δεν είναι προς το συμφέρον την Μακεδνός και κατ’ επέκταση του Δήμο Καστοριάς, των γειτονικών Δήμων και της Περιφέρειας λόγω των προγραμματισμένων έργων αξίας εκατομμυρίων ευρώ. Από την άλλη πλευρά τελειώνει η τελική προθεσμία που έδωσε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στον Δήμαρχο για να λειτουργήσει το λατομείο, προκειμένου να εκδώσει νέα λατομική άδεια στην περιοχή του Άργους Ορεστικού.


Η αντιπολίτευση μέχρι σήμερα έκανε το χρέος της παλεύοντας να αναδείξει την αξία του λατομείου και τις δυνατότητες τις οποίες έχει ως μονοπωλιακή επιχείρηση παραγωγής αδρανών υλικών, αλλά και να διαφυλάξει την μελλοντική λειτουργία του με κάθε τρόπο. Έτσι θα συνεχίσουμε και θα ζητήσουμε για πολλοστή φορά από το ΔΣ της Μακεδνός, να πράξει τα δέοντα και να ακολουθήσει κάθε νόμιμη και διαφανή οδό, με σκοπό την λειτουργία του λατομείου. Ειδάλλως, εφόσον χάσουμε την άδεια του λατομείου ή έστω το μονοπώλιο που κατέχει στην αγορά, θα πρέπει αφού λογοδοτήσουν στους συνδημότες μας, να παραιτηθούν και να αναλάβουν όποια ευθύνη τους αναλογεί.


Κυρίες και κύριοι, να είστε βέβαιοι πως θα πράξουμε τα μέγιστα για ακόμη μια φορά ώστε να διαφυλάξουμε την περιουσία του Δήμου, παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις. Σε αυτόν τον αγώνα δεν είμαστε μόνοι μας, καθώς τόσο η πλειοψηφία της
αντιπολίτευσης, όσο και των δημοτών βρίσκεται στο πλευρό μας.

Με εκτίμηση η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ενέργεια για τον Δήμο Καστοριάς
Σπύρου Κατερίνα και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Συμμαχία Ευθύνης Μόσχος Γεώργιος.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις