ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Κυρίες και κύριοι, η ομάδα Ενέργεια για τον Δήμο Καστοριάς συνεχίζει το έργο της πιο δυνατή από ποτέ, αφού παρά τον ύπουλο πόλεμο τον οποίο δέχεται αναδιοργανώνεται, αναθεωρεί και ωριμάζει ακόμη περισσότερο, αποκομίζοντας εμπειρίες και γνώσεις σε κάθε τομέα του Δήμου μας.

Έτσι λοιπόν και στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, η παρουσία μας ήταν αδιαμφισβήτητα ισχυρή, με σοβαρές τοποθετήσεις καθώς και ερωτήσεις τις οποίες θέσαμε με σκοπό την ενημέρωση του ΔΣ για τον τρόπο τον οποίο διοικείται ο Δήμος μας από τους αρμοδίους.
Συγκεκριμένα, έπειτα από επιστολή που διαβάσαμε η οποία στάλθηκε από Διευθυντή Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς προς το Δημοτικό Συμβούλιο, με σκοπό να μας ενημερώσει για κάποιο συμβάν που εκτυλίχθηκε παρουσία μαθητών και καθηγητών με τον κ. Λιάμη τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Καστοριάς, κατά το οποίο ο Αντιδήμαρχος εξύβρισε τον Διευθυντή του σχολείου, καταδικάσαμε για άλλη μία φορά την απαράδεκτη συμπεριφορά του κ. Λιάμη η οποία εκθέτει ανεπανόρθωτα την Δημοτική Αρχή και ντροπιάζει τον Δήμο Καστοριάς και ζητήσαμε από τον Δήμαρχο να τον απαλλάξει από τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου, αφού δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος της θέσης του.


Επίσης, κάναμε μνεία στις πρόσφατες συνεντεύξεις του κ. Ρήμου Αντιδημάρχου Τουρισμού, κατά τις οποίες ειπώθηκαν ανακρίβειες σχετικά με την λειτουργία του σπηλαίου του Δράκου από τον εν λόγω Αντιδήμαρχο, καθώς ανέφερε πως το σπήλαιο δεν μπορεί να λειτουργήσει διότι παρουσιάζει πρόβλημα εξαερισμού, γεγονός το οποίο αμφισβήτησε η πρόεδρος της Ορεστειάς κα. Φιλίππου, σύμφωνα με την οποία ο μόνος λόγος για τον οποίο δεν λειτουργεί το σπήλαιο είναι ότι δεν έχει δοθεί ακόμη άδεια στα μουσεία λόγω covid– 19 να λειτουργήσουν.

Ο κ. Ρήμος κάλεσε τους τουρίστες να επισκεφτούν την πόλη παρουσιάζοντας και το σπήλαιο αλλά και το αραγμένο καράβι ως επισκέψιμους χώρους και ενώ η τουριστική περίοδος άρχισε, στην πόλη μας δυστυχώς τίποτα δεν λειτουργεί και επικρατεί ένα χάος.


Ο κ. Ρήμος επίσης, ανέφερε τους κωπηλατικούς αγώνες που θα διεξαχθούν στην πόλη καθώς και το runGreece ως τουριστικό επίτευγμα, πράγμα το οποίο ασφαλώς δεν ευσταθεί διότι είναι θεσμοί στους οποίους σίγουρα ο Δήμος συμβάλλει ως οφείλει, αλλά αποτελούν επίτευγμα οργανωμένων Συλλόγων που λειτουργούν στην πόλη μας. Το ερώτημα της παράταξης μας ήταν να μας ενημερώσει για το τί θα προσφέρει στους αθλητές και τους συγγενείς τους ο Δήμος τουριστικά.

Ρωτήσαμε τους αρμοδίους να μας απαντήσουν τί προτίθενται να κάνουν με την υπόθεση του λατομείου τώρα που έφτασε στα δικαστήρια αλλά φυσικά δεν υπάρχει για την ώρα κανένα πλάνο από την μεριά τους παρά μόνο περιμένουν τις δικαστικές εξελίξεις.


Τέλος, ενημερώσαμε την Δημοτική Αρχή πως εφόσον ζητήσαμε πολλές φορές διευκρινίσεις για τα «εξαφανισμένα σίδερα» από τις αποξηλώσεις των παιδικών χαρών, των θερμαντικών σωμάτων δύο σχολείων, τις μπασκέτες γηπέδων και πολλές σιδερένιες πόρτες και ουδέποτε πήραμε κάποια πειστική απάντηση, και αφού η Δημοτική Αρχή δεν έκανε καμία προσπάθεια από την πλευρά της να τα αναζητήσει ως όφειλε, είμαστε καθόλα έτοιμοι μετά από ενδελεχή έρευνα να καταθέσουμε εμείς μήνυση κατά παντός υπευθύνου, με σκοπό να διαφυλάξουμε την περιουσία του Δήμου και να διασφαλίσουμε την σωστή διαχείριση της.


Αγαπητοί μας συνδημότες, η παράταξη μας θα συνεχίσει να αγωνίζεται, να ενδιαφέρεται και να ενημερώνεται για την λειτουργία του Δήμου ως οφείλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να βοηθήσει όπως μπορεί στην σωστή λειτουργία του.
Δηλώνουμε παρών στις εξελίξεις και ζητούμε από όλους τους πολίτες να μην διστάσουν να επικοινωνήσουν μαζί μας για οποιονδήποτε λόγο.

Με τιμή, η Επικεφαλής της παράταξης Ενέργεια για τον Δήμο Καστοριάς

Σπύρου Αικατερίνη.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις