Hellenic Seaplane: οι λίμνες της Β. Ελλάδας αποκτούν το δικό τους δίκτυο υδατοδρομίων…Ξεκίνησαν οι συζητήσεις με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας!

Πρόκειται για project που φέρνει επενδύσεις άνω των 300 εκατ. ευρώ στην πενταετία, μέσω της κατασκευής των υδατοδρομίων (άνω των 50 εκατ. ευρώ), της αγοράς αεροσκαφών των οποίων ο αριθμός εκτιμάται για την πρώτη πενταετία σε τουλάχιστον 20 (περί τα 130εκατ. ευρώ), αλλά και της δημιουργίας σχολής εκπαίδευσης πιλότων υδροπλάνων μεταξύ άλλων. Μπορεί οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση του project να έχουν περάσει από «40 κύματα» και να καθυστέρησαν ωστόσο οι προετοιμασίες δεν σταμάτησαν.

«Ειδικά δε για νησιά που δεν διαθέτουν αεροδρόμιο, όπως είναι η Ίος, η πολυχρηστικότητα του υδροπλάνου θα αποτελέσει μια συγκοινωνιακή υπηρεσία «πνοής», που θα βελτιώσει σημαντικά τις τοπικές οικονομίες και την ποιότητα ζωής των κατοίκων τους.»

Πρόσφατα ολοκληρώθηκαν επιτυχώς οι έλεγχοι για την άδεια ίδρυσης του Υδατοδρομίου Ίου και ήδη ξεκίνησε, με υπογραφή του αρμόδιου υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη, η έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ). Τη χορήγηση άδειας στον Οργανισμό Λιμένα Βόλου για την ίδρυση υδατοδρομίου στο λιμάνι του Βόλου αποφάσισαν με κοινή απόφαση τους τα υπουργεία Οικονομικών, Υποδομών & Μεταφορών κα Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής.

Στην Καστοριά

«Μέχρι τέλος του έτους αναμένεται να εξασφαλισθεί  η άδεια, για την κατασκευή του υδατοδρομίου στην Καστοριά», σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε  Καστοριάς,  Δημήτρη Σαββόπουλο, ο οποίος σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Κοζάνης, αναφέρθηκε στην υποβολή του σχετικού φακέλου, προκειμένου να προχωρήσει η αδειοδότηση.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Hellenic Seaplane που αφορά την Δυτική Μακεδονία

Αξίζει να αναφερθεί ότι με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, κ. Κασαπίδη εντάχθηκαν στον περιφερειακό χωροταξικό σχεδιασμό τα υδατοδρόμια που υπόκεινται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και αφορούν τα υδατοδρόμια στις λίμνες των Πρεσπών, της Καστοριάς, της Βεγορίτιδας, Χειμαδίτιδας και Σερβίων.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις