Δήμος Νεστορίου – Η ολοκλήρωση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων της Αγίας Άννας εντάχθηκε στο Πράσινο Ταμείο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ολοκλήρωση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων της Αγίας Άννας εντάχθηκε στο Πράσινο Ταμείο με προϋπολογισμό 180.354,86 €. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου με την απόφασή του με αρ. 212.2.1/26.05.2021, ενέταξε στο Πρόγραμμά του τη χρηματοδότηση για την αποπεράτωση του ημιτελούς κτιρίου της Αγίας Άννας.

Το κτίριο θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος υποδοχής επισκεπτών και προβολής αρχειακού, μουσειακού υλικού που σχετίζεται με την Ιερά Μονή Τσούκας. Παράλληλα θα αποτελέσει χώρο εκδηλώσεων ιστορικού και θρησκευτικού χαρακτήρα συνδυαζόμενο με το βυζαντινό μοναστήρι της Τσούκας, του οποίου η αναστήλωση και η ανάδειξη βρίσκεται σε φάση υλοποίησης από την Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

Ο Δήμος Νεστορίου αξιοποιεί για πρώτη φορά τους πόρους του Πράσινου Ταμείου, το οποίο διαθέτει στους Δήμους της χώρας συγκεκριμένα ποσά ανάλογα με τα χαρακτηριστικά τους και ο κάθε Δήμος επιλέγει τα έργα που θα προτείνει στη βάση του ποσού που δικαιούται και έχει επακριβώς προσδιοριστεί για αυτόν. Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος προετοίμασε τη μελέτη, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να επιλεγεί ως πρόταση το ημιτελές κτίριο της Αγίας Άννας, κατατέθηκε η πρόταση στο Πράσινο Ταμείο και το Διοικητικό Συμβούλιο του τελευταίου έλαβε την απόφαση ένταξης του έργου με την χρηματοδότηση που είχε προβλεφθεί για τον Δήμο Νεστορίου.

Ο δήμαρχος Χρήστος Γκοσλιόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί μία ακόμη επιλογή του Δήμου που θα βοηθήσει στην αύξηση των επισκεπτών στην περιοχή και γενικά θα ενισχύσει τον τουρισμό και ιδίως τον θρησκευτικό, γίνεται πραγματικότητα.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις