Αυγενάκης από Άργος Ορεστικό: «Το Rally Greece Offroad έχει ένα σπουδαίο παρελθόν και θα έχει ένα λαμπρό μέλλον»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 4 Ιουνίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο Rally Greece Offroad, που διοργανώνεται για 8η χρονιά στο Άργος Ορεστικό βρίσκεται από χθες, Πέμπτη 3 Ιουνίου, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, αφού ξεναγήθηκε στους χώρους του Service Park, συνομίλησε με οδηγούς και ομάδες και συμμετείχε στην Τελετή Έναρξης, ενώ σήμερα παρακολούθησε από κοντά τις ειδικές διαδρομές που διεξάγονται στην Καστοριά.
Όπως τόνισε ο κ. Αυγενάκης στον χαιρετισμό του «το Rally Greece Offroad έχει ένα σπουδαίο παρελθόν και θα έχει ένα λαμπρό μέλλον. Φέτος, ο θεσμός κάνει το πρώτο του βήμα για να εισέλθει στο ημερολόγιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, καθώς ως υποψήφιος αγώνας φέτος και με θετική αξιολόγηση, θα περιλαμβάνεται για τα επόμενα τουλάχιστον δύο χρόνια στο FIA BAJA EUROPE CUP. Είμαστε δίπλα σας και αυτή την προσπάθεια, την επικροτούμε και την ενισχύουμε!».
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, μάλιστα, υπογράμμισε ότι «πιστεύουμε βαθύτατα ότι η Ελλάδα, μπορεί και πρέπει να πρωταγωνιστεί στο παγκόσμιο Μotorsport. Κι αν για κάποιους αυτό φάνταζε ή και φαντάζει ακατόρθωτο, εγώ λέω πως έχουμε κάνει πολλά και αποφασιστικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ακόμη περισσότερα. Πολλές, καλές εξελίξεις τις οποίες δεν μπορώ να ανακοινώσω αυτή την ώρα, είναι σε φάση προετοιμασίας».
Τέλος, ο κ. Αυγενάκης επισήμανε πως «η επιμονή των διοργανωτών, το πάθος και το μεράκι τους κράτησαν ζωντανή τη διοργάνωση όλα αυτά τα χρόνια. Τώρα όμως δεν είναι μόνοι. Έχουν δίπλα τους την ίδια την Πολιτεία και την Κυβέρνηση η οποία το αποδεικνύει με πράξεις. Ένα ξεχωριστό μπράβο αξίζει και στην τοπική αυτοδιοίκηση και στον Δήμαρχο Άργους Ορεστικού, Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου, για τις προσπάθειες που έχει καταβάλει διαχρονικά για την στήριξη του θεσμού με κάθε τρόπο».
Επίκεντρο του 8ου Διεθνούς Rally Greece Offroad, το οποίο διοργανώνεται από το σωματείο Άτλας, είναι το Άργος Ορεστικό. Αποτελείται από πέντε ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 456,85 αγωνιστικών χιλιομέτρων, οι οποίες διασχίζουν πανέμορφα μέρη της Δυτικής Μακεδονίας.
Οι συμμετοχές του αγώνα ανέρχονται στις 56, ενώ στη «Γενική Κατάταξη» συμμετέχουν 46 πληρώματα από Ισραήλ, Ιταλία, Γαλλία, Βουλγαρία, Τουρκία, Κύπρο και Ελλάδα.
Το Rally Greece Offroad προσμετρά ξεχωριστά στο European Tout Terrain Series (ETTS) και στα ιταλικά Πρωταθλήματα Cross Country και SSV.

CROSS1 prop
cross2 prop
cross3 prop
cross4 prop

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις