Κανέλα – Τα οφέλη στην υγεία μας

Η κανέλα είναι ένα πολύ νόστιμο μπαχαρικό. Είναι γνωστή για τις φαρμακευτικές της ιδιότητες εδώ και χιλιάδες χρόνια. Η σύγχρονη επιστήμη επιβεβαιώνει αυτό που οι άνθρωποι γνωρίζουν εδώ και αιώνες.

Η κανέλα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ουσίες με ισχυρές φαρμακευτικές ιδιότητες.

Πλούσια σε αντιοξειδωτικά Τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν το σώμα σας από οξειδωτικές βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες. Η κανέλα είναι γεμάτη με ισχυρά αντιοξειδωτικά, όπως πολυφαινόλες.

Μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων Η κανέλα έχει συνδεθεί με μειωμένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, την πιο κοινή αιτία πρόωρου θανάτου στον κόσμο. Σε άτομα με διαβήτη τύπου 2, 1 γραμμάριο ή περίπου μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα την ημέρα έχει αποδειχθεί ότι έχει ευεργετικά αποτελέσματα στους δείκτες αίματος.

Μειώνει τα επίπεδα της ολικής χοληστερόλης, της «κακής» χοληστερόλης LDL και των τριγλυκεριδίων , ενώ η «καλή» χοληστερόλη HDL παραμένει σταθερή.

Μπορεί να βελτιώσει την ευαισθησία στην ινσουλίνη. Η ινσουλίνη είναι μια από τις βασικές ορμόνες που ρυθμίζουν το μεταβολισμό και τη χρήση ενέργειας. Πιο συγκεκριμένα, μειώνει το αίσθημα της πείνας, ενώ παράλληλα αυξάνει την ευαισθησία ινσουλίνης, με αποτέλεσμα να ελέγχει τη γλυκόζη του αίματος παράγοντας ταυτόχρονα λιγότερη ινσουλίνη η οποία έχει την τάση να συσσωρεύει λίπος στον οργανισμό.

Η κανέλα μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Η κανέλα είναι γνωστή για τις ιδιότητες μείωσης του σακχάρου στο αίμα . Εκτός από τα ευεργετικά αποτελέσματα στην αντίσταση στην ινσουλίνη, μπορεί να μειώσει το σάκχαρο στο αίμα με πολλούς άλλους μηχανισμούς.

Προέρχεται από ένα αειθαλές δένδρο, τροπικών περιοχών και θεωρείται ένα από τα αρχαιότερα του κόσμου. Ο φιλόσοφος Θεόφραστος αναφερόταν στην κανέλα ως «κυννάμωμον», δηλαδή γλυκό ξύλο.

Μπορεί να έχει ευεργετικά αποτελέσματα στις νευροεκφυλιστικές ασθένειες. Οι νευροεκφυλιστικές ασθένειες χαρακτηρίζονται από προοδευτική απώλεια της δομής ή της λειτουργίας των εγκεφαλικών κυττάρων. Η νόσος του Αλτσχάιμερ και του Πάρκινσον είναι δύο από τους πιο συνηθισμένους τύπους.

Μπορεί να προστατεύσει από τον καρκίνο. Ο καρκίνος είναι μια σοβαρή ασθένεια, που χαρακτηρίζεται από ανεξέλεγκτη ανάπτυξη κυττάρων. Η κανέλα έχει μελετηθεί ευρέως για την πιθανή χρήση της στην πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου.

Μυστικό μακροβιότητας.Τσάι από μέλι και λίγη κανέλα σε σκόνη, όταν λαμβάνεται τακτικά, συλλαμβάνει τη φθορά του γήρατος. Πάρτε τέσσερις κουταλιές μέλι, ένα κουτάλι σκόνη κανέλας και τρία φλιτζάνια νερό. Βράστε τα. Πίνετε 1/4 φλιτζανιού, τρεις με τέσσερις φορές την ημέρα.

Τρεις κουταλιές της σούπας μέλι και ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη πάστα. Εφαρμόστε αυτήν την πάστα για τα σπυράκια. Πριν από τον ύπνο. Να πλένεται το επόμενο πρωί με χλιαρό νερό. Εάν γίνεται καθημερινά για δύο εβδομάδες, αφαιρεί τα σπυράκια από τη ρίζα.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις