PERSONA NON GRATA! ΝΙΚΗ των ΠΟΜΑΚΩΝ: ΥΠΟΧΩΡΗΣΕ ο ΥΠΕΞ της ΤΟΥΡΚΙΑΣ! ΤΙΜΗ και ΔΟΞΑ στον «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΜΑΚΩΝ»

Σε ένα χθεσινό άρθρο αποτίμησης των ενεργειών των πομάκων της Θράκης που απέτρεψαν τον Μ Τσαβούσογλου να δημιουργήσει και πάλι εντυπώσεις με την επίσκεψη του προσφάτως στην Θράκη, η εφημερίδα “Ζγκαλισα” “ακτινογραφεί τα γεγονότα”.

Με εκδικητικό μένος προαναγγέλθηκε από διπλωματικές και δημοσιογραφικές πηγές της Τουρκίας, ότι μετά την διαδικτυακή συνομιλία του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη με μαθητές του δημοτικού σχολείου Πάχνης (18/5/2021) (όπου χρησιμοποίησε τους όρους ελληνόπουλα και πομακοχώρια), ο τούρκος υπουργός εξωτερικών κ. Τσαβούσογλου θα επισκεπτόταν στις 30 Μαίου 2021,το πομακοχώρι της Πάχνης. Την είδηση διέδιδαν με άκρατο ενθουσιασμό τουρκόφρονες δημοσιογράφοι και ο εγχώριος μισθοδοτούμενος συρφετός της Τουρκίας.

Βέβαια, όλοι τους είχαν σχεδιάσει χωρίς τον ξενοδόχο. Η είδηση, για την σχεδιαζόμενη προκλητική και με χαρακτήρα …τιμωρητικό, επίσκεψη του Τσαβούσογλου, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων μεταξύ των Πομάκων.

Φυσικά, αναβρασμός και στα εκατοντάδες μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων.

Οι εκπλήξεις που ετοιμάστηκαν για τον κ. Τσαβούσογλου στην Πάχνη ήταν και πολλές και εντυπωσιακές, σε βαθμό που θα ήταν αδύνατον να αποφύγει μια δημόσια ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ!

Οι τουρκικές υπηρεσίες πληροφορήθηκαν τον «κίνδυνο» και μετά από επικοινωνίες και διοχέτευση πληροφοριών προς την Άγκυρα, ο ίδιος ο Τσαβούσογλου, αποφάσισε να αφαιρέσει οριστικά τα πομακοχώρια από το πρόγραμμα της επίσκεψής του.

ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ με την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

του «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΜΑΚΩΝ»

Το σκληρό περιεχόμενο και οι αναφορές της ανακοίνωσης του Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων (27/5/2021) σε νεκρούς Κούρδους, σε φυλακισμένους δημοσιογράφους της Τουρκίας, στους αβορίγινες και στην ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη από τους Πομάκους κ.ά. εξόργισαν τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Εκείνο όμως που πιο πολύ τον έκανε … Τούρκο, ήταν η φράση ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ- RERSONA NON GRATA. Ήταν τέτοιος ο εκνευρισμός του, ώστε αφενός ματαίωσε την επίσκεψη στα πομακοχώρια και αφετέρου κατακεραύνωσε συνεργάτες τους εντός και εκτός Θράκης.

Για το συγκεκριμένο θέμα μεταφέρουμε αυτούσιες τις αποκαλύψεις του ΘΡΑΚΙΚΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΕΙΔΗΣΕΩΝ, όπως τις πήραμε από το Thracenews.gr:

“… εκνευρισμένος ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά τη διάρκεια της πτήσης του από Τουρκία προς Ελλάδα, συζήτησε το θέμα με τον Υπεύθυνο Ελληνικών Υποθέσεων και Μειονοτήτων του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, κατονομάζοντας τους Πομάκους ως «αγράμματους» και «ανεγκέφαλους». Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Θρακικού Πρακτορείου Ειδήσεων που δεν επιδέχονται διάψευσης, ο κ. Τσαβούσογλου σχολιάζοντας την ανακοίνωση που εκδόθηκε (σ.σ. από τον ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΜΑΚΩΝ) όπου χαρακτηριζόταν ως «ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ», είπε: «φταίμε εμείς που τους στηρίζουμε … να τους αφήσουμε να τους κάνουν ‘Eλληνες να δουν τι σημαίνει Ελλάδα και μειονότητες», ενώ σε κάποιο άλλο σχόλιό του ο κ. Τσαβούσογλου ήταν πιο επιθετικός: «να σταματήσετε να χρηματοδοτείτε τους Πομάκους της Ξάνθης. Θα μιλήσω και με τον Αχμέτ (σσ. ψευτομουφτή Ξάνθης). Τέρμα τα χατήρια. Αρκετά με τους αγράμματους».

Ο κ. Τσαβούσογλου, ενώ δέχθηκε εισηγήσεις από τους διπλωμάτες που τον ακολουθούν να πάει στην Ξάνθη και στα Πομακοχώρια, τελικώς απέκλεισε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο και θα περιοριστεί μόνο στην Κομοτηνή».

ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ για τους ΠΟΜΑΚΟΥΣ και ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του ΘΡΑΚΙΚΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΕΙΔΗΣΕΩΝ, ο κ. Τσαβούσογλου χαρακτήρισε τους Πομάκους ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ και ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ!

Όταν ο εχθρός σε στολίζει με τέτοια επίθετα, εμείς θεωρούμε ότι μας αποδίδει παράσημα νίκης.

Διευκρινήσεως χρήζει και η απειλή του να διακόψει τις … χρηματοδοτήσεις προς τους Πομάκους της Ξάνθης, και, μάλιστα, είχε προαναγγήλει ότι, θα … μιλήσει και με τον Αχμέτ (Μετέ). Γιατί, άραγε, θα μιλήσει με τον Αχμέτ; Μήπως μέσω του Αχμέτ και της ψευτομουφτείας Ξάνθης, διακινούνται τα τεράστια μυστικά κονδύλια και καταρτίζεται ο ατελείωτος κατάλογος των μισθοδοτούμενων;

Θα ήμασταν ιδιαιτέρως ευτυχείς, εάν εμείς, γίνουμε η αιτία να χάσουν το …ψωμί τoυς οι γενίτσαροι Πομάκοι!

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΞΟΡΓΙΣΕ ΤΟΝ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ

“Υπουργέ Εξωτερικών της Τουρκίας, κύριε Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εκφράζοντας, την ιστορία του περήφανου λαού μας, τη φωνή των ελεύθερων Πομάκων, τη μνήμη των κοριτσιών μας που γκρεμοτσακίστηκαν από τις δεκάδες βουνοκορφές της Ροδόπης, τα Μόμτσκι Κάμεν (πολύ πριν τις Σουλιώτισσες) για να αποφύγουν τους οθωμανούς κατακτητές, τη συνείδηση των Πομάκων ακτιβιστών οι οποίοι τις τελευταίες δεκαετίες, αντιμετώπισαν ρατσιστική βία, ξυλοδαρμούς, απειλές, κοινωνικό και οικονομικό αποκλεισμό από εγχώριους μισθοδοτούμενους

εκπροσώπους του εθνικισμού της χώρας σας, οπαδών της φασιστικής/τρομοκρατικής οργάνωσης των Γκρίζων Λύκων, δηλώνουμε ενώπιον της διεθνούς κοινής γνώμης ότι: ΕΙΣΤΕ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΣΤΑ ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΑ.

Ο ΜΟΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΑ ΗΡΩΪΚΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ, ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΒΑΘΙΑ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΠΡΑΞΕ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΣΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΜΑΣ.

Η δημοκρατική και πολιτισμένη χώρα Αυστραλία καθιέρωσε την 26 ΜΑΙΟΥ, ως ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΓΓΝΩΜΗΣ, για τις βαρβαρότητες που διέπραξαν οι άποικοι πρόγονοι των σημερινών Αυστραλών σε βάρος των ιθαγενών κατοίκων, των Αβορίγινων.

Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να μπείτε στην σφαίρα των πολιτισμένων χωρών, ακολουθώντας το παράδειγμα της Αυστραλίας, ζητώντας από εμάς τους αυτόχθονες θρακιώτες, ΣΥΓΓΝΩΜΗ!

Στην αντίθετη περίπτωση, είστε ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ στα Πομακοχώρια, είστε PERSONA NON GRATA!

Αντί των πομακοχωριών συστήνουμε να επισκεφθείτε τα αιματοβαμμένα χωριά των Κούρδων της Τουρκίας και της Συρίας, να επισκεφθείτε τους τάφους των εκατοντάδων χιλιάδων δολοφονημένων πολιτών, αλλά και τους δημοκράτες δημοσιογράφους και πολιτικούς της Τουρκίας, οι οποίοι σαπίζουν στις κρατικές φυλακές σας, τις μανάδες και τους πατεράδες των οποίων σκοτώσατε τα παιδιά και τα εγγόνια καθώς και όλους αυτούς που καταδιώκει μαζικά και με κάθε μέσο το καθεστώς της χώρας σας.

Υπογραφή: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΜΑΚΩΝ”.

Δεκάδες μέσα ενημέρωσης πανελλήνιας και τοπικής εμβέλειας δημοσίευσαν την ανακοίνωση του Πανελληνίου Συλλόγου. Ακολούθησαν ατελείωτα τηλεφωνήματα στην ΖΑΓΑΛΙΣΑ, ζητώντας δηλώσεις του προέδρου Ιμάμ Αχμέτ. Δεκάδες ήταν και τα συγχαρητήρια τηλεφωνήματα για την στάση του Π.Σ.Π.

Παρά το γεγονός ότι στο τελικό πρόγραμμα της «ιδιωτικής επίσκεψης», το οποίο κοινοποιήθηκε στην ελληνική πλευρά, τα πομακοχώρια είχαν αφαιρεθεί, η τουρκική προπαγάνδα διέδιδε ότι, θα πραγματοποιηθεί αιφνιδιαστικά την τελευταία στιγμή και ότι, η μη αναφορά στο πρόγραμμα, είναι τέχνασμα για να πιαστούν οι αντιδρούντες Πομάκοι στον ύπνο…!

Τελικά, ο κ. Τσαβούσογλου, ακολούθησε τις γνωστές διαδρομές, δηλαδή, επίσκεψη στο τουρκικό προξενείο Κομοτηνής, στο Μειονοτικό Γυμνάσιο Λύκειο της Κομοτηνής (πρώην Τζελάλ Μπαγιάρ), στον τάφο Αχμέτ Σαδίκ και γεύμα σε ταβέρνα στο χωριό Θάμνα. Το απόγευμα της Κυριακής 30 Μαίου 2021, αναχώρησε από το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης για την Αθήνα.

Είναι η πρώτη φορά που τούρκος Υπουργός ματαιώνει επίσκεψη στα πομακοχώρια λόγω αντιδράσεων του τοπικού πληθυσμού. Το γεγονός από μόνο του πιστοποιεί ότι ο πεισματώδης αγώνας μας τις τελευταίες δεκαετίες φέρνει αποτελέσματα και οι Πομάκοι αντιλαμβάνονται όλο και πιο πολύ, ότι είναι θύματα πολιτισμικής και γλωσσικής Γενοκτονίας.

ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΑ …ΦΩΤΑ!

Εμείς, μπορούμε να αντιληφθούμε καλύτερα από τον καθένα ότι πρόκειται για ακόμα μια μεγάλη ήττα της Τουρκίας στο Πομακικό ζήτημα.

Το γεγονός, ανέβασε στα ύψη, το ηθικό όσων ακόμα φοβούνται να πλαισιώσουν το κίνημά μας και ήδη έχουμε νέες εγγραφές μελών στον Πανελλήνιο Σύλλογο Πομάκων.

Την ψυχολογία του πομακικού πληθυσμού, την εξέφρασε νεαρός φοιτητής Πομάκος, λέγοντας: Μας άλλαξαν το αλφάβητο (από αραβικό σε τουρκικό), μας άλλαξαν την ψυχή (από πομακική σε τουρκική), μας άλλαξαν τη γλώσσα (από πομακική σε τουρκική), ε. λοιπόν, ήρθε η ώρα και εμείς με τη σειρά μας, να τους αλλάξουμε τα..φώτα

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις