Ο ανεύθυνος και ο υπεύθυνος Δήμος

Με δύο διαφορετικού τύπου, ύφους, νοοτροπίας και στόχευσης ανακοινώσεις οι δήμοι Καστοριάς και Άργους Ορεστικού ενημερώνουν τους δημότες που κατοικούν στις “λευκές περιοχές” (αυτές που δεν λαμβάνουν το νέο ψηφιακό σήμα της τηλεόρασης) στις ενέργειες που πρέπει να προβούν για να προμηθευτούν δωρεάν μηχανολογικό εξοπλισμό.

Στην ανακοίνωση του ο δήμος Καστοριάς δηλώνει σχεδόν “ανεύθυνος” (≈ συνώνυμα: αναρμόδιος) και αναφέρει τον δρόμο που πρέπει μόνοι τους οι δημότες να ακολουθήσουν, αλλά υπογραμμίζει ότι… η “νέα δημοτική αρχή” θα τους κάνει την χάρη (σσ. που… χρόνια τώρα ο δήμος κάνει ανελλιπώς εντάσσοντας στον προϋπολογισμό του ανάλογο κονδύλιο, προσπαθώντας να καλύψει τις “λευκές περιοχές” εξυπηρετώντας τους δημότες χωρίς “φανφάρες”, χωρίς εγωιστικές ανακοινώσεις, χωρίς αποποίηση ευθύνης. Στο κάτω κάτω γι αυτό υπάρχει ο δήμος, για να καλύπτει ακόμα και τέτοιου είδους κενά ενδιαφερόμενος για ότι αφορά τον πολίτη και επιδεικνύοντας το κοινωνικό του πρόσωπο.

Στην ανακοίνωση του ο Δήμος Άργους Ορεστικού σε μια λιτή ανακοίνωση δηλώνει υπεύθυνα ότι αναλαμβάνει να εξυπηρετήσει και να βοηθήσει τους δημότες να προβούν στις διαδικασίες που προβλέπονται επιδεικνύοντας το κοινωνικό του πρόσωπο απέναντι στον δημότη χωρίς εγωιστικές αναφορές σε ενέργειες και πρωτοβουλίες ρουτίνας και εγωιστικής λογικής της “ηρωικής αντιμετώπισης της καθημερινότητος”.

.

ΟΧΙ κύριοι του δήμου Καστοριάς, δεν σας χρωστάνε τίποτα οι δημότες όσες ανακοινώσεις σε ενέργειες και “πρωτοβουλίες” ρουτίνας και εγωιστικής λογικής “της ηρωικής” αντιμετώπισης της καθημερινότητος και να κάνετε. Στρωθείτε δουλέψτε για το υπόλοιπο του χρόνου που έμεινε, έστω και εάν το βλέπετε σαν αγγαρεία, και… γειά σας.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μία άποψη για το “Ο ανεύθυνος και ο υπεύθυνος Δήμος”

  1. […] Η περιοχή της Καστοριάς λόγω του ανάγλυφου του εδάφους της έχει χαρακτηρισμένες από το 2018 τέτοιες περιοχές που εξυπηρετούνται και καλύπτονται από το αναλογικό σήμα που διατηρούν και αναμεταδίδουν πομποί του δήμου για την εξυπηρέτηση των δημοτών. Παράλληλα το Ελληνικό δημόσιο χρηματοδοτεί τους κατοίκους των “λευκών περιοχών” για να προμηθευτούν δωρεάν οικογενειακό μηχανολογικό εξοπλισμό. (ΒΛΕΠΕ ΕΔΩ ΣΧΕΤΙΚΑ) […]

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα