Η λίμνη, τα χόρτα και ο… Χατζηπετρής

Φταίμε κι εμείς, φταίτε κι εσείς, ναι, φταίνε κι οι άλλοι. Φταίμε κι εμείς, φταίτε κι εσείς, ναι, φταίει κι ο Χατζηπετρής. Οι στίχοι είναι του Λουκιανού Κηλαηδόνη από το τραγούδι «Φταίει ο χοντρός» με θεματολογία «Νόημα ζωής».

Ποιητική αδεία επιτρέψετε μας να το παραφράσουμε: Δεν φταίμε εμείς, δεν φταίει κανείς, φταίνε οι άλλοι. Δεν φταίμε εμείς, δεν φταίει κανείς. Για όλα φταίει μόνο ο Χατζηπετρής.

Το ερώτημα λοιπόν είναι: «Ποιος είναι ο Χατζηπετρής»; … και γιατί δεν φταίει κανείς ;;

Το μηχάνημα κοπής χόρτων της λίμνης έγινε δωρεά στον δήμο και λειτουργούσε περισσότερα από 40 χρόνια, αλλά τα τελευταία χρόνια τώρα στα γεράματα του, πολύ πιο έντονα λόγω της αυξημένης βλάστησης.

Κάθε χρόνο επισκευάζονταν κατά τον μήνα Μάϊο και έμπαινε σε κίνηση συνήθως βεβιασμένα λόγω της αύξησης του φυτοπλαγκτόν στους διαδρόμους του στίβου κωπηλασίας η παρουσία του οποίου εμπόδιζε την διεξαγωγή αγώνων ή ακόμα και προπονήσεων των πληρωμάτων. Και βέβαια λόγω παλαιότητας σε μια σεζόν ήταν αναγκαία η συντήρηση και επισκευή του και 2 και 3 φορές.

Πέρυσι ο μηχάνημα δεν εμφανίστηκε στην λίμνη αλλά λόγω των περιορισμών που επιβλήθηκαν από την παρουσία της πανδημίας, ίσως και λόγω της πίστωσης χρόνου που έδωσαν οι παράγοντες της κωπηλασίας στην νέα δημοτική αρχή το θέμα δεν απασχόλησε την κοινή γνώμη. Αυτό βέβαια δεν συγκράτησε τον κ Κορεντσίδη να επιρρίψει ευθύνες στην προηγούμενη δημοτική αρχή που του παρέδωσε ένα χαλασμένο μηχάνημα το οποίο δεν πρόλαβε να επισκευάσει σε 9 μήνες θητείας. Μάλιστα αναφερόμενος στο θέμα της λίμνης αλλά και της βλάστησης υπενθύμισε σε συνέντευξή του σε ρ/σ της πόλης ότι ανήκει η ευθύνη της λίμνης στην… περιφερειακή ενότητα Καστοριάς.

Υπερβάλοντας η νέα δημοτική αρχή έβαλε ένα νέο σύγχρονο μηχάνημα με ιδιώτη να καθαρίσει τα χόρτα στον στίβο κωπηλασίας!!! (sic)

Το νέο μηχάνημα κοπής χόρτων !!!!

Εφέτως και πάλι το παλιό μηχάνημα αγνοείται το “νέο σύγχρονο μηχάνημα του ιδιώτη” δεν ξανα-επιχείρησε και οι δηλώσεις είναι οι ίδιες: ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ που μας το παρέδωσαν χαλασμένο…(πριν 2 χρόνια) ξαναψιθύρισαν ενώ παράγοντες της κωπηλασίας “συνελήφθησαν” να μονολογούν ότι “φταίει ο καιρός που χάλασε και δεν έκατσαν τα χόρτα…” Οι ίδιοι παράγοντες βέβαια ήταν λαλίστατοι τα προηγούμενα χρόνια διαμαρτυρόμενοι για τα χόρτα που “δεν κόβονται έγκαιρα… αλλά ακολουθούνται οι υποδείξεις γεωπόνων που δεν έχουν ευαισθησία απέναντι στο άθλημα της κωπηλασίας. “

Υπάρχει βέβαια και το πολυμηχάνημα της ΠΕ Καστοριάς που ευτυχώς όσο μπορεί και δύναται σώζει κάποιες καταστάσεις…

Αυτά συμβαίνουν στην Καστοριά του 2021 όπου διαφεντεύουν οι Χατζηπετρήδες.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις