Τριφτή κερασόπιτα

Τώρα που τα κεράσια είναι ακόμη στα καλύτερά τους, προτείνουμε συνταγή για πίτα που τρίβεται στον… τρίφτη.

Κεράσια: Μια καλλιέργεια με μέλλον και καλό εισόδημα

Ανοιξιάτικη, με μια γέμιση από κατακόκκινα, ολόκληρα κεράσια.

Υλικά
Για τη ζύμη: 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρ. μαργαρίνη
1 φλιτζάνι ζάχαρη λευκή
Το ξύσμα από 1 λεμόνι
1 βανίλια
Για τη γέμιση: 900 γρ. κεράσια χωρίς το κουκούτσι
140 γρ. ζάχαρη (2/3 του φλιτζανιού)
Τον χυμό από 2 lime
4 κ.σ. κορν φλάουρ
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Βάζουμε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τον χυμό lime σε κατσαρολάκι και ανάβουμε τη φωτιά. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα ώστε να ενωθούν τα υλικά και προσθέτουμε τα κεράσια.
Αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση και να αρχίσει να πήζει. Αφήνουμε στις άκρες τη γέμιση να κρυώσει.
Βάζουμε το βούτυρο, το αλεύρι, το ξύσμα και τη βανίλια σε ένα μπολ. Δουλεύουμε με τα χέρια μας ώσπου να πάρουμε ένα μείγμα που να θυμίζει ψίχουλα ψωμιού. Πιέζουμε τη ζύμη ανάμεσα στα χέρια μας ώστε να πάρουμε δύο μπαλίτσες, η μία λίγο μεγαλύτερη από την άλλη.
Τυλίγουμε σε μεμβράνη και βάζουμε στην κατάψυξη για 20 λεπτά.
Βγάζουμε τη ζύμη από την κατάψυξη και τρίβουμε στο χοντρό του τρίφτη μέσα σε μια ταρτιέρα ή φόρμα 30 εκατοστών. Απλώνουμε τα τρίμματα καλά, χωρίς όμως να πιέσουμε ιδιαίτερα τη ζύμη για να μείνει αφράτη.
Πάνω από τη βάση στρώνουμε τη γέμιση που έχει κρυώσει να πάει παντού.
Τρίβουμε τώρα το δεύτερο κομμάτι της ζύμης για να σκεπάσουμε τη γέμιση στο ταψί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου, ώσπου να πάρει χρώμα.


Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις