Γιορτή του πατέρα 2021

Η μέρα αυτή γιορτάζεται κάθε χρόνο και αποτελεί μια κινητή εορτή προς τιμήν των πατεράδων του κόσμου, του δεσμού πατέρα και παιδιών και της γενικότερης επίδρασής και παρουσίας τους στην οικογένεια.

Όπως συνηθίζεται κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Μέρα ή του πατέρα γιορτάζεται την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου σε πολλές χώρες παγκοσμίως, αν και σε ορισμένες χώρες η ημερομηνία μπορεί να διαφέρει, ενώ παράλληλα θεωρείται συμπληρωματική εορτή μαζί με την ημέρα της μητέρας.

Εμπνεύστριά της είναι η Αμερικανίδα Σονόρα Σμαρτ–Ντοντ που ήθελε να τιμήσει τιμήσει τον πατέρα της και βετεράνο του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου, αλλά και όλους τους υπόλοιπους βετεράνους πατέρες του εν λόγω πολέμου. Ο εορτασμός έγινε στις 19 Ιουνίου 1910 στο Σποκέιν της Ουάσινγκτον.

Στην Ευρώπη η μέρα εορτασμού διαφέρει από χώρα σε χώρα. Για παράδειγμα στην Ιταλία, Ισπανία, και Πορτογαλία, γιορτάζεται στις 19 Μαρτίου, ημέρα του Αγίου Ιωσήφ στην Καθολική εκκλησία. Στη Γερμανία γιορτάζεται την ημέρα της Αναλήψεως και αρχικά συνδεόταν με την οικογενειακή έξοδο στη φύση και τη γιορτή της μπύρας. Στην Αυστραλία γιορτάζεται την πρώτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου, η οποία είναι η πρώτη Κυριακή της άνοιξης στο νότιο ημισφαίριο.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις