Άνοιξαν οι αιτήσεις για αμειβόμενη πρακτική άσκηση στο Ευρωκοινοβούλιο

Όπως έκανε γνωστό το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, οι αιτήσεις για πρακτική στο Ευρωκοινοβούλιο έχουν αρχίσει (η διορία λήγει στις 30 Ιουνίου) και περιμένουν όσους ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν σταδιοδρομία στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς.

Το Ευρωκοινοβούλιο προσφέρει δύο είδη αμειβόμενης 5μηνης πρακτικής άσκησης: στη Γραμματεία (πρακτική άσκηση Schuman) και με βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η εν λόγω άσκηση είναι αμειβόμενη (γύρω στα 1300€/μήνα) και μπορεί να πραγματοποιηθεί σε έναν από τους επίσημους τόπους εργασίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Βρυξέλλες, Λουξεμβούργο και Στρασβούργο) ή στα γραφεία συνδέσμου του στα κράτη μέλη. 

Η συγκεκριμένη μπορεί να πραγματοποιηθεί σε ευρύ φάσμα τομέων, όπως είναι οι εσωτερικές και εξωτερικές πολιτικές της ΕΕ, τα οικονομικά, το δίκαιο, η πολυγλωσσία, η διοίκηση, οι υποδομές και τα λογιστικά, η επικοινωνία ή η τεχνολογία πληροφοριών. Η περίοδος πρακτικής άσκησης αφορά το διάστημα από 1η Οκτωβρίου μέχρι 28/29 Φεβρουαρίου και οι αιτήσεις υποβάλλονται από 1η Ιουνίου μέχρι τις 30 Ιουνίου ΕΔΩ

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις