Ποια είναι τα απροσδόκητα οφέλη που έχουν τα κεράσια για την υγεία μας

Τα οφέλη που μπορεί να έχουν τα κεράσια για την υγεία μας είναι πάρα πολλά, σύμφωνα με ειδικούς για τη διατροφή.


Εκτός από το ότι είναι νόστιμα, τα κεράσια μπορούν να έχουν πολλά οφέλη για την υγεία, σύμφωνα με τους ειδικούς.
Συγκεκριμένα, από την πρόληψη της πρόωρης γήρανσης του δέρματος έως τη μείωση του κινδύνου άνοιας, αυτά τα μικρά φρούτα έχουν πολλές ιδιότητες που βοηθούν το σώμα μας να παραμείνει υγιές.

Καθυστέρηση στην εμφάνιση ρυτίδων

Τα κεράσια μπορούν να διατηρήσουν το δέρμα σας νεανικό περισσότερο και αυτό συμβαίνει επειδή αυτά τα φρούτα έχουν υψηλά επίπεδα βιταμίνης C και άλλων ισχυρών φυσικών αντιοξειδωτικών, τα οποία βοηθούν στον έλεγχο της φλεγμονής και του οξειδωτικού στρες, το οποίο, μάλιστα, παίζει σημαντικό ρόλο στη διαδικασία γήρανσης και μπορεί ακόμα και να προκαλέσει λεπτές ρυτίδες.

Μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου

Τα κεράσια είναι απίθανο να εξαλείψουν εντελώς τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, αλλά η τακτική κατανάλωσή τους, μαζί με έναν υγιεινό τρόπο ζωής, θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση των πιθανοτήτων, σύμφωνα με μελέτες, καθώς αυτός ο καρπός περιέχει πολυφαινόλες, δηλαδή μια χημική ουσία που βρίσκεται σε ορισμένα φυτικά τρόφιμα, τα οποία πιστεύεται ότι έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες.

Έλεγχος της αρτηριακής πίεσης

Η διατήρηση της αρτηριακής πίεσης υπό έλεγχο είναι εξαιρετικά σημαντική για τη μείωση των πιθανών σοβαρών προβλημάτων υγείας, όπως είναι η καρδιακή προσβολή ή το εγκεφαλικό επεισόδιο.

Τα κεράσια συνδράμουν και σε αυτή την περίπτωση, καθώς οι πολυφαινολικές ενώσεις που περιέχουν, βοηθούν στη διατήρηση υγιών επιπέδων αρτηριακής πίεσης.

Μείωση του κινδύνου εμφάνισης άνοιας

Οι ανθοκυανίνες είναι χρωστικές που δίνουν χρώμα στα σκούρα κόκκινα κεράσια, αλλά δεν είναι μόνο αυτό, καθώς έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες και η πρόσληψή τους, σύμφωνα με πολλές έρευνες, σχετίζεται με βελτίωση της λειτουργίας του εγκεφάλου και της μνήμης.Έτσι, θεωρείται ότι η τακτική κατανάλωση αυτού του καρπού μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο μελλοντικής εγκεφαλικής νόσου, όπως είναι η άνοια.

Καταπολέμηση του διαβήτη τύπου 2

Αν και ηπιότερος από τον τύπο 1, ο διαβήτης τύπου 2 μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας και να επηρεάσει σοβαρά τη λειτουργία των νεφρών, των νεύρων και των ματιών.Επιπλέον, η εν λόγω νόσος αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικού επεισοδίου, επομένως είναι σημαντικό να το καταπολεμηθεί με κάθε δυνατό τρόπο.Ως εκ τούτου, οι πολυφαινόλες που υπάρχουν στα κεράσια συντελούν στη βελτίωση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη, βοηθώντας έτσι στην καταπολέμηση του διαβήτη τύπου 2.

Βελτιωμένη ποιότητα ύπνου

Τα κεράσια περιέχουν μελατονίνη, μια ορμόνη που βοηθά στον έλεγχο του ημερήσιου κύκλου ύπνου.Έτσι, η προσθήκη τροφών πλούσιων σε αυτήν την ουσία στη διατροφή είναι ένας αποδεδειγμένος τρόπος για βελτιωμένη ποιότητα ύπνου.Επιπλέον, η έρευνα δείχνει ότι τα άτομα με αϋπνία έχουν υψηλότερα επίπεδα οξειδωτικού στρες, οπότε είναι πιθανό τα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται σε αυτό το φρούτο να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της συγκεκριμένης διαταραχής.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις