Τι νερό πίνουμε; Σε 15 πόλεις της χώρας οι ΔΕΥΑ δεν δημοσιοποιούν τα στοιχεία που αφορούν τις αναλύσεις του νερού.

Την ανησυχία που υπάρχει για την ασφάλεια της κατανάλωσης του πόσιμου νερού, ειδικά για τα βρέφη και τα μικρά παιδιά, έρχονται να αναζωπυρώσουν νέες μετρήσεις στο δίκτυο ύδρευσης της Ελλάδας.

Σύμφωνα με επικαιροποιημένα στοιχεία, σε αρκετές αστικές και περιαστικές περιοχές της χώρας, τα επίπεδα των νιτρικών καθιστούν το νερό της βρύσης από προβληματικό έως και εντελώς ακατάλληλο.

Σε 15 πόλεις της χώρας, οι οικίες ΔΕΥΑ δεν δημοσιοποιούν τα στοιχεία που αφορούν τις αναλύσεις του νερού. Αυτό πρόκειται να αλλάξει μέχρι τις αρχές του 2022, όταν η Ελλάδα αναμένεται να ενσωματώσει πλήρως τη νέα Κοινοτική Οδηγία για το Νερό, η οποία επιβάλει την ανοιχτή και πλήρη δημοσιοποίηση των μετρήσεων για το νερό που διοχετεύεται στις βρύσες των Ελλήνων καταναλωτών.

Σήμερα, δεν αναρτούν στο διαδίκτυο στοιχεία αναλύσεων που αφορούν τα νιτρικά στο νερό οι ΔΕΥΑ Αγρινίου, Αλεξάνδρειας Ημαθίας, Αργους, δήμου Δέλτα (Θεσσαλονίκης), Εορδαίας, Ζακύνθου, Καστοριάς, Καρδίτσας, Κομοτηνής, Κορίνθου, Λέσβου, Μουζακίου, Νέστου, Τρίπολης και Σερρών.

.

Και βέβαια σε ότι αφορά την ΔΕΥΑ Καστοριάς να θυμηθούμε ότι όταν πριν 3 χρόνια προέκυψε το πρόβλημα της μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα στην περιοχή μας έντονο ήταν το “δημοσιογραφικό ενδιαφέρον” για τις λεπτομερείς ανακοινώσεις περί της ανάλυσης των ευρημάτων. Σήμερα κανείς δεν ασχολείται…

εφημερίδα ΟΔΟΣ 14.3.2019 | 977

Σήμερα οι ανακοινώσεις της ΔΕΥΑΚ είναι λιτές (είναι η τελευταία αναφορά, αναρτημένη στην σελίδα της ΔΕΥΑΚ από τα αποτελέσματα αναλύσεων του Ιουνίου 2020 πριν δηλ ένα χρόνο.)

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

Και βέβαια δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο την επιχειρηματολογία των “δημοσιογράφων” πριν 3 χρόνια.

https://www.youtube.com/watch?v=oDohwIXOh5U&t=482s

Από τότε άλλαξαν πολλά. Η “δημοσιογράφος” ανέλαβε αρχικά έμμισθη θέση στην ΔΕΥΑ Καστοριάς και μετέπειτα έγινε σύμβουλος του Δημάρχου. Ο “δημοσιογράφος” συμπολιτεύεται με την προϊσταμένη δημοτική αρχή

Και μέσα σε όλα αυτά γεννάται το ερώτημα: Τι νερό πίνουμε;

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις