Ιδιώτες για την γρήγορη έκδοση εκκρεμών συντάξεων

Ο Κωστής Χατζηδάκης υπέγραψε την υπουργική απόφαση που ρυθμίζει όλες τις λεπτομέρειες για τη διαδικασία της εκπαίδευσης και πιστοποίησης των ιδιωτών.

Στο στάδιο των υπογραφών βρίσκεται και η κοινή υπουργική απόφαση με τον «τιμοκατάλογο» που περιλαμβάνει αναλυτικά τα ποσά τα οποία θα καταβάλλει ο ΕΦΚΑ στους πιστοποιημένους ιδιώτες που θα επιλέγονται από τους ασφαλισμένους για να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις τους.

Η επιμόρφωση των πιστοποιούμενων επαγγελματιών θα παρέχεται από τον e-ΕΦΚΑ χωρίς αντάλλαγμα, ενώ επιτρέπεται η παροχή εκπαίδευσης και από ιδιωτικούς φορείς.

Μετά την ολοκλήρωση της επιμόρφωσης –που θα διενεργείται κυρίως με ασύγχρονη τηλεκπαίδευση– οι επαγγελματίες θα μπορούν να συμμετέχουν στις εξετάσεις που θα διοργανώνει ο e-ΕΦΚΑ, οι οποίες θα διενεργούνται εξ αποστάσεως.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, οι πιστοποιημένοι δικηγόροι και οικονομολόγοι θα «μπουν» στον ΕΦΚΑ μέσα στο καλοκαίρι με στόχο να συνδράμουν την πολυμέτωπη προσπάθεια επιτάχυνσης της διαδικασίας απονομής συντάξεων που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σε πρώτη φάση, οι ιδιώτες θα μπορούν να εκδίδουν τις βεβαιώσεις και σχέδια αποφάσεων μόνο για τους πρώην φορείς ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ.

Κ. Χατζηδάκης: Πειθαρχικός έλεγχος για δέκα περιπτώσεις ακραίας ταλαιπωρίας πολιτών από τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις