kozan.gr: Προειδοποίηση Κασαπίδη: “Κινδυνεύουμε να αναπτυχθούν εδώ 800.000 στρέμματα φωτοβολταϊκά. θα αλλάξει το μικρόκλιμα και θα δημιουργηθούν έντονα μετεωρολογικά φαινόμενα

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Westchannel, το βράδυ της Παρασκευής 2/7, ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας Γ. Κασαπίδης, αναφερόμενος στις επενδύσεις φωτοβολταϊκών στην περιοχή, είπε:

 “Δε μπορεί η Δ. Μακεδονία να γίνει ένα απέραντο κάτοπτρο. Kινδυνεύουμε να αναπτυχθούν εδώ 800.000 στρέμματα φωτοβολταϊκά. Θα αλλάξει το μικροκλίμα. Έχουμε πληροφορείς ότι ειδική μελέτη στην Αμερική, όπου εκεί προηγούνται οι επενδύσεις σε φωτοβολταϊκα, καταδεικνύει ότι με με την ανάπτυξη μεγάλου αριθμού φωτοβολταϊκών, σε μεγάλες εκτάσεις σε μια περιοχή, αλλάζει το μικροκλίμα και δημιουργεί έντονα μετεωρολογικά φαινόμενα, δηλαδή τυφώνες, χαλαζοπτώσεις και καταιγίδες. Δε θέλει κανένας μας να ζήσει τέτοιες καταστάσεις και να είμαστε υπαίτιοι εμείς. Το ερευνήσαμε ενδελεχώς κι όταν έχω τη μελέτη στα χέρια μου θα την παρουσιάσω”, είπε ο Γ. Κασαπίδης εξηγώντας  πως ακριβώς αλλάζει το μικροκλίμα από τη αντανάκλαση των φωτοβολταϊκών.

 Παράλληλα, όπως σημείωσε: “Έχουμε συνταρακτικές εξελίξεις στον τομέα των ΑΠΕ. Έρχονται πιο αποδοτικές τεχνολογίες που ακυρώνουν τις υποδομές των φωτοβολταϊκών. Στον ίδιο ή σε μικρότερο χώρο μονάδα επιφάνειας έχουμε μεγαλύτερες αποδόσεις, οπότε ας είναι λίγο προσεκτικοί αυτοί που σπεύδουν να επενδύσουν αυτές τις υποδομές (φωτοβολταϊκά). Γρήγορα θα έχουμε κι εμείς αυτή την τεκμηρίωση για να την παρουσιάσουμε στους συμπολίτες μας που ενδιαφέρονται”.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις