Μάσκα που λειτουργεί ως self-test

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Nature Biotechnology σύστησε μια νέα -χάρτινη- μάσκα προσώπου, που μπορεί να ενημερώσει αυτόν που την φοράει αν έχει μολυνθεί από Covid-19.

Το όνομα της είναι SHERLOCK.Σύμφωνα με τους επιστήμονες δυο εκ των κορυφαίων πανεπιστημίων των ΗΠΑ, του ΜΙΤ (Massachusetts Institute of Technology) και του Harvard που συνεργάστηκαν, για να φτιάξουν κάτι που δεν υπήρχε μέχρι σήμερα και μπορεί να βοηθήσει στη μάχη μας εναντίον της πανδημίας, μέσα στη μάσκα υπάρχουν μικροσκοπικοί αισθητήρες -μιας χρήσης- που ελέγχουν την έκθεση μας στον ιό.

Είναι μια νέα τεχνολογία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργηθούν υφάσματα (για παράδειγμα, αυτά που θα χρησιμοποιούνται για την κατασκευή ιατρικών ρομπών), ικανά να ‘ανιχνεύσουν’ πληθώρα παθογόνων και άλλων απειλών.

Η μάσκα που ενεργοποιείται με κουμπί δίνει αποτελέσματα εντός 90 λεπτών σε επίπεδα ακρίβειας συγκρίσιμα με τις τυπικές διαγνωστικές δοκιμές που βασίζονται σε νουκλεϊκό οξύ, όπως οι αλυσιδωτές αντιδράσεις πολυμεράσης (PCR).

 

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις