Οι κρίσεις και η υιοθέτηση κατοικίδιων ζώων διαχρονικά

Περισσότερα από 12 εκατομμύρια Αμερικανικά νοικοκυριά έχουν πάρει ένα κατοικίδιο από τότε που ο COVID-19 κηρύχθηκε πανδημία τον Μάρτιο του 2020, σύμφωνα με την American Pet Products Association.

Η ανάπτυξη της υιοθέτησης κατοικίδιων ζώων την εποχή της πανδημίας συνεχίζει την τάση των Αμερικανών να στρέφονται στα κατοικίδια τους για συντροφικότητα σε δύσκολους καιρούς.

Όπως το έγραψε ο TIME σε μια ιστορία εξώφυλλου του 1974, «Κατά τη διάρκεια πολέμων, εξεγέρσεων και κατάθλιψης, ιδιαίτερα, η ιδιοκτησία κατοικίδιων ζώων φαίνεται να πολλαπλασιάζεται.

Η 23 Δεκεμβρίου 1974, εξώφυλλο του TIME
το εξώφυλλο του TIME, 23 Δεκεμβρίου 1974, με τίτλο «Το αμερικανικό κατοικίδιο ζώο»

«η ιδιοκτησία κατοικίδιων ζώων έχει γίνει σχεδόν τόσο ιερή, όσο ένα δημοκρατικό δικαίωμα που έχει γραφτεί στο Σύνταγμα. Εκείνη την εποχή, περίπου το 60% των αμερικανικών νοικοκυριών είχαν ένα κατοικίδιο ζώο».

Σήμερα, η American Pet Products Association αναφέρει ότι ο αριθμός είναι στα δύο τρίτα των αμερικανικών νοικοκυριών (67%). Ενώ τον Μάρτιο, οι δαπάνες για προϊόντα κατοικίδιων ζώων ξεπέρασαν τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια για πρώτη φορά. «Η διατήρηση κατοικίδιων ζώων έχει γίνει πιο εντατική, όπως και η εκτροφή παιδιών», λέει η Katherine C. Grier, συγγραφέας του Pets in America: A History .

Αλλά καθώς ο αριθμός των ιδιοκτητών κατοικιδίων αυξήθηκε , έτσι και ο αριθμός των αδέσποτων γάτων και των σκύλων εκτοξεύθηκε. Η χώρα τώρα πρέπει να αντιμετωπίσει το τι θα κάνει με τις γάτες και τα σκυλιά που δεν έχουν στέγη.

ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ το εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο TIME History

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις