Σεβασμός και τιμή. Ο Ήρωας Αντιστράτηγος Στυλιανός Καλμπουρτζής επιστρέφει στην Πατρίδα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας, στη Λευκωσία, η τελετή παράδοσης στην Ελλάδα των λειψάνων του Αντιστράτηγου, Στυλιανού Καλμπουρτζή

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, ανέφερε μέσω Twitter: «Ο Ήρωας επιστρέφει στην Πατρίδα. Σεβασμός και τιμή».

Τα λείψανα του Αντιστράτηγου Στυλιανού Καλμπουρτζή ο οποίος έπεσε ηρωικά μαχόμενος το καλοκαίρι του 1974 επιστρέφουν στην πατρώα γη για να ταφούν στη Σχολή Πυροβολικού όπως αρμόζει σε επιφανείς ήρωες. Ένας αξιωματικός πιστός μέχρι την τελευταία στιγμή στα ιδεώδη, αρχές και αξίες του Ελληνισμού.

Ο επίτροπος Προεδρίας της Κύπρου, Φώτης Φωτίου, έκανε λόγο για «απαράδεκτη στάση» που συνεχίζει να επιδεικνύει η Τουρκία στο θέμα των αγνοουμένων, σημειώνοντας ότι η στάση της «συνιστά πρόκληση απέναντι σε όλη την πολιτισμένη ανθρωπότητα». πρόσθεσε «σαράντα επτά χρόνια μετά, εξακολουθούν να αγνοούνται 800 συμπατριώτες μας, ενώ μεταξύ τους και 47 από τα 83 αδέλφια μας από την Ελλάδα, οι οποίοι ήταν στον αρχικό κατάλογο των αγνοουμένων»

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις