Πραγματοποιήθηκε η πρώτη μεταμόσχευση ολοκληρωτικά τεχνητής καρδιάς

Οι χειρουργοί στο Πανεπιστήμιο Duke University μεταμόσχευσαν πρόσφατα μια ολοκληρωτικά τεχνητή καρδιά σε έναν 39χρονο άνδρα που εμφάνισε ξαφνική καρδιακή ανεπάρκεια.

Σε αντίθεση με τις συμβατικές τεχνητές καρδιές, αυτή μιμείται την ανθρώπινη καρδιά και παρέχει στον παραλήπτη μεγαλύτερη ανεξαρτησία μετά τη χειρουργική επέμβαση, σύμφωνα με ανακοίνωση του πανεπιστημίου.

Η επονομαζόμενη «total artificial heart» (TAH) αναπτύχθηκε από τη γαλλική εταιρεία, CARMAT, και αποτελείται από δύο κοιλιακούς θαλάμους και τέσσερις βιολογικές βαλβίδες, διασφαλίζοντας ότι όχι μόνο μοιάζει με ανθρώπινη καρδιά, αλλά λειτουργεί και σαν τέτοια.

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη μεταμόσχευση ολοκληρωτικά τεχνητής καρδιάς

Ο καρδιακός παλμός δημιουργείται από ένα ενεργοποιητή που μεταφέρει ο ασθενής σε σάκο έξω από το σώμα και που η καρδιά αντλεί χρησιμοποιώντας μικροαντλίες ως απόκριση στις ανάγκες του ασθενούς, όπως καθορίζονται από τους αισθητήρες και τους μικροεπεξεργαστές στην ίδια την καρδιά. Δύο έξοδοι συνδέουν την τεχνητή καρδιά με την αορτή, όπως και με την πνευμονική αρτηρία που μεταφέρει αίμα στους πνεύμονες για να τους οξυγονώσει.

Ο ασθενής-δέκτης, κάτοικος του Shallotte, στη Βόρεια Καρολίνα, διαγνώστηκε με αιφνίδια καρδιακή ανεπάρκεια στο Duke Center και έπρεπε να υποβληθεί σε εγχείρηση. Ωστόσο, η κατάστασή του επιδεινώθηκε γρήγορα, καθιστώντας τον ακατάλληλο για μεταμόσχευση καρδιάς. Ευτυχώς, το Κέντρο ήταν ένα από τους δοκιμαστικούς τόπους όπου η CARMAT δοκιμάζει την τεχνητή καρδιά της, αφού έλαβε βασικές εγκρίσεις από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Ο παραλήπτης είναι τώρα σε σταθερή κατάσταση και παρακολουθείται στο νοσοκομείο. Η συσκευή έχει ήδη εγκριθεί για χρήση στην Ευρώπη.

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις