Φιλαρμονική δήμου Καστοριάς “Ωρα μηδέν”. Ξήλωνε – Ράβε – ξήλωνε…

Φθάσαμε 12 Σεπτεμβρίου και η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Καστοριάς παραμένει κλειστή.

Τέλη Ιουνίου είχαν εξαντληθεί οι ώρες διδασκαλίας σύμβασης του αρχιμουσικού και το ΔΣ του Νομικού Προσώπου του Δήμου Καστοριάς, στις 15 Ιουλίου αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας της.

Φθάσαμε 12 Σεπτεμβρίου Χωρίς νέα σύμβαση αρχιμουσικού, χωρίς εγγραφές νέων μελών, χωρίς σωστό χώρο στέγασής της, χωρίς νέα μουσικά όργανα και εξοπλισμό, χωρίς αγορά πρόσθετων στολών για τα μέλη της που αναπτύσσονται, χωρίς προγραμματισμό δράσεων, χωρίς δημιουργία οργανικής θέση στο ΕΟΥ του Νομικού Προσώπου, η οποία κάθε χρόνο έχει ως συνέπεια να γίνονται εργολαβικές συμβάσεις με 24% ΦΠΑ που αυξάνει το κόστος σύμβασης του αρχιμουσικού.

Ακόμα περιμένουμε να γίνουμε…. Φιλαρμονική Κέρκυρας, όπως μας είχε υποσχεθεί ο δήμαρχός μας προεκλογικά.*

Τα τελευταία μουσικά όργανα αγοράστηκαν το 2018 και οι στολές που βλέπετε στις φωτογραφίες τον Αύγουστο του 2019 με πρωτοβουλία της προηγούμενης δημοτικής αρχής του Ανέστη Αγγελή.

Κανένας από τα τοπικά κυβερνητικά θεσμικά πρόσωπα δεν ενδιαφέρθηκε να στηριχθεί το έργο μας και να μην διαλυθεί. Κανένας δεν πήρε δημόσια θέση υπέρ της Φιλαρμονικής.

Από την ανάρτηση του Ioannis-Konstantinos Tsakiridis που απευθύνεται στο κοινό των φίλων του, και κατόπιν άδειας του ιδίου δημοσιοποιούμε.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις