Η μαζική σφαγή στα Νησιά Φερόε διχάζει την διεθνή κοινότητα (video)

Η θάλασσα βάφτηκε κόκκινη από την σφαγή χιλιάδων κητών στις ακτές των Νησιών Φερόε, στο πλαίσιο του ετήσιου, αιματηρού εθίμου Grindadrap.

Οι κυνηγοί  έσφαξαν 1.428 κήτη την Κυριακή (12/09), στο πλαίσιο του αιματηρού εθίμου Grindadrap ή Grind, καταρρίπτοντας το προηγούμενο μακάβριο ρεκόρ που είχε σημειωθεί πάλι κατα τη διάρκεια του ίδιου εθίμου το 2013, όταν είχαν θανατωθεί 430 δελφίνια. 

Τα κητώδη που θανατώνουν οι νησιώτες είναι φάλαινες πιλότοι (Globicephala melas) και όχι δελφίνια όπως αναφέρεται λανθασμένα.

Το είδος της φάλαινας πιλότου που θανατώνεται δεν θεωρείται είδος υπό εξαφάνιση και το κυνήγι της αξιολογείται ως κυνήγι προς επιβίωση σύμφωνα με τα κριτήρια της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN).

Οι Φερόες είναι διχασμένοι στο Grind αλλά πολλοί παροτρύνουν τα ξένα ΜΜΕ και τις ΜΚΟ να σεβαστούν την παραδοσιακή νησιώτικη κουλτούρα τους όπου η αλιεία διατηρεί κεντρική θέση και το κρέας φυλάσσεται για φαγητό.

Οι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων έχουν καταδικάσει τη «βάρβαρη» πρακτική, αλλά οι κάτοικοι λένε ότι είναι ένα σημαντικό μέρος της τοπικής τους παράδοσης.

Τα νησιά Φερόες είναι μια αυτοδιοικούμενη περιοχή (παραχωρήθηκε καθεστώς αυτοδιοίκησης από το Δανία το 1948) που βρίσκεται απομονωμένη στη Νορβηγική Θάλασσα ανάμεσα στη Σκωτία, την Ισλανδία και τη Νορβηγία.

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις