Δημιουργικές παρεμβάσεις εθελοντών: “Κάτι γίνεται στο Τοιχιό..”

Η εθελοντική προσφορά στη νεολαία, συμβάλλει στη διαμόρφωση των σωστών αξιών και χαρακτήρων στα παιδιά και τους νέους, αξίες που λειτουργούν ως το καλύτερο εργαλείο πρόληψης και αναπτύσσουν την προσωπικότητα και τις δεξιότητες. Στα πλαίσια του εθελοντισμού νεολαίοι παρενέβησαν δημιουργικά στην είσοδο του χωριού για τον ευπρεπισμό των διαχωριστικών νησίδων.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Κάτι γίνεται στο Τοιχιό..

Αυτό που θέλω να σου πω..

Όπου υπάρχει “θέλω” γκρεμίζονται τα εμπόδια και χτίζονται γέφυρες..

Για εσένα Αλέξη,Δαμιανέ, Γιάννη, Δημήτρη, Ντένη..

Για εσένα που με αυταπάρνηση, ανιδιοτέλεια, κέφι και χαρά, σήκωσες τα μανίκια και επιστράτευσες τη φαντασία σου για να αποκτήσει το χωριό σου μία αξιοπρεπή είσοδο.

Γιατί όπως λέγαμε στις συζητήσεις μας “δεν νοείται χωριό χωρίς είσοδο, είναι σαν σπίτι δίχως πόρτα”. Για εσένα που γυρίζοντας από τη δουλειά σου ,δεν υπολόγιζες κούραση και έτρεχες με μεράκι και έβρισκες τρόπους να εξασφαλίσεις υλικά (καρότσια εργασίας, φτυάρια, κασμάδες, χρώματα, νάυλον από παντού, ρετάλια, φάρμακο για ράντισμα, πετρέλαιο για τις εξορμήσεις στο βουνό με το αυτοκίνητο,για να κουβαλήσεις χαλίκι).Δεν βγήκες για καφέ,δεν πήγες βόλτα, δεν ξεκουράστηκες..

Σήκωσες όλο το βάρος στους ώμους σου και έφερες αποτέλεσμα..το χωριό μας έχει μια αξιοπρεπή είσοδο χάρη σ’ εσένα..Για εσένα Δέσποινα, Ελευθερία, Νίκο, Αλέξη, Δημήτρη, Θοδωρή…που σήκωσες τα μανίκια, πήρες το πιεστικό και γυάλισες στην κυριολεξία το Πολιτιστικό Κέντρο Τοιχιού γιατί όπως λέγαμε στις συζητήσεις μας “δεν νοείται πολιτισμός χωρίς καθαριότητα είναι σαν όμορφο λουλούδι που δυσοσμεί”..

Για εσάς Τοιχιοτόπουλα που παρ’ όλη τη μικρή σας ηλικία γράφετε Μεγάλη Ιστορία…

Εκ μέρους των ενηλίκων Τοιχιοτών ένα ΜΕΓΑΛΟ Ευχαριστώ!!!

Η Πρόεδρος Τοιχιού Κατερίνα Πηγατσιώτη

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις