Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς * 4-10 Οκτωβρίου 2021

Από τις 4 έως τις 10 Οκτωβρίου 2021 γιορτάζεται η Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Την Κυριακή 10 Οκτωβρίου γιορτάζεται για 4η χρονιά η Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς με πλήθος εκδηλώσεων σε όλη την Ευρώπη. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Οργανισμών Συντήρησης (European Confederation of Conservator-Restorers’ Organisations – ECCO), με στόχο τη γνωριμία του κοινού με τη συντήρηση αρχαιοτήτων και έργων τέχνης και την ανάδειξη της σημαντικής συνεισφοράς της επιστήμης αυτής στη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.

H Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης 2021. Σήμερα στην ενότητα Παρουσίαση καλών πρακτικών σε κινητά μνημεία και αντικείμενα πολιτιστικής κληρονομιάς παρουσιάζουμε: «Το ταξίδι μιας εικόνας από τα εργαστήρια συντήρησης στην έκθεση». Στο μικρό μήκους βίντεο παρουσιάζονται τα στάδια συντήρησης της περίφημης εικόνας του Προφήτη Ηλία που φιλοτεχνήθηκε περί τα 1180-1200 μ. Χ. και συντηρήθηκε προσφάτως στα εργαστήρια συντήρησης της ΕΦΑ Καστοριάς.

Η εικόνα, ανήκει στη συλλογή του Βυζαντινού Μουσείου και έχει ταξιδέψει και εκτεθεί αρκετές φορές σε εκθέσεις στα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου. Πριν από την επανέκθεσή της, στο Βυζαντινό Μουσείο της πόλης, υποβλήθηκε στις απαιτούμενες εργασίες συντήρησης.

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις